Nissewaard Lokaal wil meer inzicht in jeugdzorg

Nissewaard Lokaal wil meer inzicht in het jeugdzorgbeleid. Daarom heeft de partij schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur. Zo wil de partij weten of er wachtlijsten zijn binnen diverse disciplines, waaronder de Jeugd Ontwikkeling Teams (JOT’s), jeugdbescherming en de specialistische GGZ. Aanleiding vormt de recente berichtgeving. In nationale media wordt gesproken over het zorgelijke niveau van de jeugdbescherming en de toenemende wachtlijsten. O.a. de Volkskrant en RTL Nieuws berichten hierover.

Nissewaard Lokaal maakt zich zorgen om de huidige trend in de jeugdzorg. De partij wil weten wat de actuele stand van zaken is binnen het sociaal (jeugd) domein. Met name op het gebied van beschikbaarheid van passende zorg en interventies. Nissewaard Lokaal geeft aan dat er bij de partij zorgelijke signalen binnenkomen vanuit het werkveld. Zo duurt het in de gemeente Goeree-Overflakkee momenteel 4 maanden voordat er een beschermingsonderzoek kan worden gestart naar de veiligheid van een jongere. “Laat staan dat er een beschermingsmaatregel of interventie bewerkstelligd kan worden,” zegt Tom den Daas, raadslid van de partij.

Den Daas maakt zich zorgen dat er, naast wachtlijsten in omringende gemeenten, ook problemen in Nissewaard binnen de specialistische GGZ zijn ontstaan. “Volgens onze informatie nemen specialistische GGZ instellingen sinds november geen nieuwe patiënten meer aan, waardoor kwetsbare jongeren geen behandeling meer kunnen krijgen. Zeer recentelijk heeft er nog een ernstig geweldsincident op metrostation Heemraadlaan plaats gevonden, waarvan in de media een groep ouders heeft aangeven dat het zorgsysteem rondom betrokkenen hierin heeft gefaald. Dat is voor ons reden om duidelijkheid te vragen over de huidige stand van zaken,” besluit Den Daas.

Bijlage:
Schriftelijke vragen jeugdzorg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *