Nissewaard Lokaal vraagt aandacht voor groot onderhoud tunnels en bruggen

Nissewaard Lokaal heeft in de raadsvergadering van 31 januari jl. aandacht gevraagd voor het onderhoud aan bruggen en tunnels. In de komende jaren pakt Rijkswaterstaat de renovatie aan van de oeververbindingen in de regio. Zo streeft Rijkswaterstaat ernaar om in 2021 te beginnen met de renovatie van de Spijkenisserbrug. Vanaf 2025 volgen daarna renovaties van de tunnelsystemen van de Botlektunnel, de Thomassentunnel en de Beneluxtunnel.

Nissewaard Lokaal wilde van wethouder Henk de Graad (VVD) weten of bekend is hoe grootschalig de werkzaamheden zullen zijn. “Wanneer vinden de werkzaamheden plaats, overdag of ’s nachts,” zo vroeg fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “Wordt het verkeer in de spits ontzien? En worden bruggen en tunnels volledig afgesloten tijdens deze werkzaamheden?”

De Graad moest erkennen dat hij inhoudelijk niet goed op de hoogte was van de details. “Waarschijnlijk kent Rijkswaterstaat die details ook nog niet,” antwoordde hij tijdens de raadsvergadering. Hottentot reageerde daarop door van het gemeentebestuur oplettendheid te eisen. “Het mag niet zo zijn, dat we pas bij de start van de werkzaamheden tot de ontdekking komen dat deze leiden tot zware verkeersproblemen,” zei Hottentot. “Hier moeten we vooraf op anticiperen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *