Nissewaard Lokaal: “VPN mede schuldig aan sluiting Marckenburgh”

Nissewaard Lokaal vindt dat VPN mede schuldig is aan de sluiting van de Marckenburgh. Nadat de oudere bewoners er uit trokken werd het gebouw geschikt gemaakt voor bewoning door jongeren. Al snel kwamen de eerste klachten, omdat de voorzieningen in het gebouw waren verouderd en er te weinig onderhoud werd gepleegd.

Nissewaard Lokaal vroeg destijds in de raad aandacht voor de problemen en sprak zelfs met een vertegenwoordiging van de jongeren. Tijdens een bezoek drukten de jongeren de partij op het hart om voorzichtig met de klachten om te gaan. “Het laatste wat we willen, is dat het pand vanwege alle klachten wordt gesloten en wij geen huis meer hebben,” gaven zij aan. Een verzoek waar fractievoorzitter Peter van der Velden, toen PVV en inmiddels VPN, geen boodschap aan had.

Elk probleem dat de jongeren aandroegen, werd door Van der Velden breed uitgemeten in de pers gebracht en op social media gedeeld,” stelt Chris Hottentot, fractievoorzitter van Nissewaard Lokaal. “Ik kan mij voorstellen dat Liveable en Woonzorg, mede vanwege de slechte PR door deze profileringsdrang, besloten om vroegtijdig de stekker uit het project te halen. In plaats van met krokodillentranen in de media naar het college als schuldige te wijzen, kan Van der Velden beter kijken welke discutabele rol hij hier zelf in heeft gespeeld. Dat de problemen opgepakt moesten worden, dat ondersteunen we uiteraard. Maar we hebben sterk onze twijfels erbij of alles wel via de media moest worden gespeeld.”

Inmiddels is bekend geworden dat de jongeren per 1 februari 2020 moeten zijn vertrokken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *