Nissewaard Lokaal trapt campagne af op straat

Onderhoud leefomgeving moet beter volgens inwoners

Afgelopen zaterdag 20 januari trapte Nissewaard Lokaal de verkiezingscampagne af in het centrum van Spijkenisse. De partij sprak met diverse inwoners en ondernemers. Inwoners beklaagden zich met name over het gebrek aan onderhoud van de leefomgeving. Zo gaf een van de inwoners waarmee Nissewaard Lokaal sprak aan dat de lift aan de Nieuwstraat niet goed wordt schoongehouden. Zeker voor mindervaliden is dit heel vervelend. Zij treffen vaak ontlasting aan in de lift, terwijl zij wel genoodzaakt zijn van deze lift gebruik te maken. Een andere inwoner beklaagde zich over het afval dat jeugd vaak laat slingeren. Dit blijft vaak te lang liggen. Hoewel een groot deel van de genoemde problemen ook een mentaliteitsprobleem is, snapt Nissewaard Lokaal dat door het te lang laten liggen van deze zaken de kwaliteit van de omgeving alleen maar afneemt. De partijleden gaven daarom aan dat beter onderhoud van de leefomgeving een van de kernpunten is van de partij in haar verkiezingsprogramma.

Andere onderwerpen waar inwoners zich zorgen over maken zijn onder meer het tekort aan ambulances op Voorne-Putten, de leegstand in het centrum en de sloop van woningen in Sterrenkwartier. Men maakt zich vooral zorgen waar de vertrekkende inwoners naar toe moeten.

Het meest kwalijke vond Nissewaard Lokaal om te moeten constateren dat sommige mensen niet gaan stemmen, omdat ‘er toch niet naar ze geluisterd wordt’. Chris Hottentot, lijsttrekker van Nissewaard Lokaal: “De zittende politieke partijen mogen zich dit echt aanrekenen. Er zijn voorbeelden genoeg waar mensen zich niet gehoord voelen. Oudenhoorn, de nachtmetro, het blokkeren van een kieswijzer. Nissewaard Lokaal luistert al sinds het begin naar haar achterban en brengt ook de standpunten daarvan in. Wij hopen dat nu ook andere partijen serieus gaan luisteren naar de inwoners. En niet alleen tijdens de verkiezingen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *