Nissewaard Lokaal tipt Kamerleden

Nissewaard Lokaal heeft via Twitter Tweede Kamerleden Duco Hoogland (PvdA) en Barbara Visser (VVD) getipt. Aanleiding was het aantal klachten die zijn gekomen op de antwoorden van Minister Schultz aan beide politici. In de beantwoording op schriftelijke vragen schrijft zij dat de bereikbaarheid van Voorne-Putten is gegarandeerd. “Daarnaast ligt er een metroverbinding”, zo schrijft zij. Bovendien beweert zij dat Spijkenisserbrug en Botlekbrug nooit gelijktijdig opengaan.

Veel inwoners zijn het hier niet mee eens. Zo schrijft Elsbeth Fongers op de Facebookpagina van Spieke: “Er is geen ziekenhuis op het eiland en ambulances passen volgens mij niet in een metro.” Op de Facebookpagina van A4-zuid, een initiatief van Nissewaard Lokaal, schrijft Truke Vroombout: “Spijkenisse en omgeving blijft in het verdomhoekje zitten. Het klinkt leuk dat er een metro rijdt maar daar hebben al die mensen die in het grootste industriegebied van Nederland werken niets aan, daar rijdt de metro niet. A4 zuid afmaken is hard nodig.” Theman Arthur geeft aan dat de metro niet altijd een optie is: “De metro daar heb ik wat aan als ik op zaterdag- en zondagmorgen vroeg naar mijn werk moet.”

Over een oplossing voor fietsers is ook niet goed nagedacht. Op Spieke schrijft Wim van Ekelenburg: “Wat dacht je van het feit dat je als bijv. fietser effe helemaal moet omrijden in de regen en storm omdat de brug weer defect is zo’n drie kwartier”.

Nissewaard Lokaal hoopt dat de Kamerleden zich zullen verdiepen in de vele reacties vanuit Voorne-Putten op de beantwoording en daarop geen genoegen zullen nemen met het antwoord van de minister. De partij vreest echter het ergste. “De vragenstellers zijn onderdeel van de regeringspartijen. We moeten realistisch zijn. De Botlekbrug en de bereikbaarheid op Voorne-Putten is geen zaak waar men een kabinetscrisis voor over heeft.” De partij roept met name de regionale PvdA- en VVD-fracties op om de klachten van de inwoners te onderschrijven en druk uit te oefenen op minister en Kamerleden om de situatie aan te pakken.

Update 20.00 uur: VVD-Kamerlid Barbara Visser laat via Twitter (1 + 2) weten dat zij afgelopen dinsdag de minister heeft gevraagd de Kamer nader te informeren over de uitkomsten van het onderzoek dat nu wordt uitgevoerd rond de Botlekbrug. De minister heeft dit ook toegezegd.

Update 28-1: PvdA-raadslid Dorothé Kieboom heeft via social media in de besloten groep ‘Spijkenisse discussieert’ laten weten contact te hebben gezocht met PvdA-Kamerlid Duco Hoogland vanwege de onduidelijkheid in de beantwoording.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *