Nissewaard Lokaal: Studentenwoningen goed voor lokale horeca

Nissewaard Lokaal ziet graag studentenwoningen gerealiseerd worden rond het metrostation Spijkenisse Centrum. Volgens de partij is dit een ideale locatie voor studenten die in Rotterdam een opleiding volgen. “Met de metro zijn ze in een half uur in Rotterdam, voor studie maar ook uitgaan,” zei fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “Bovendien is een toename van studenten ook gunstig voor de lokale horeca. Daarnaast zijn de huurprijzen in Spijkenisse voor studenten ongetwijfeld gunstiger dan in Rotterdam.” De partij ziet daarom liever studentenwoningen gerealiseerd worden op deze plek dan woningen voor de middenhuur, zoals het gemeentebestuur nu beoogd.

Wethouder Jan Willem Mijnans liet weten daar zeker naar te kijken. “Naast middenhuur kijken we ook naar andere doelgroepen. Misschien niet daar, maar wel in naast gelegen gebouwen.”

Uiteindelijk stemde de voltallige gemeenteraad in met de verkoop van grond bij het metrostation aan Synchroon. Het bedrijf heeft ervaring met dit soort herstructureringsprojecten.

2 gedachten over “Nissewaard Lokaal: Studentenwoningen goed voor lokale horeca”

  1. Wat dachten jullie van de markenburgd die sta al een hele tijd leeg waar geen klote mee gedaan wordt of afbreken of op knappen maar ga er is wat mee doen
    Geld verspilling ten top

    1. Fractie Nissewaard Lokaal

      Het klopt dat de Marckenburgh al een tijd leeg staat. Het nadeel is dat deze niet eigendom van de gemeente is, maar Woonzorg Nederland en de gemeente er dus geen zeggenschap over heeft. Dat neemt niet weg, dat er niets gebeurd. In de raad is hier ook naar gevraagd door een van de partijen en Woonzorg Nederland is hiermee inmiddels mee bezig. Waarschijnlijk horen we hier op korte termijn meer over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *