Nissewaard Lokaal steunt plan om metro door te trekken

Nissewaard Lokaal steunt het plan van wethouder Peter Schop (IBH) uit Hellevoetsluis. Vandaag valt te lezen in het AD/Rotterdams Dagblad dat Schop ervoor pleit om de metro door te trekken naar de Groene Kruisweg. Daar kan dan een P+R verrijzen waar inwoners van Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne hun auto kunnen stallen om de metro te nemen. Volgens Nissewaard Lokaal haalt deze oplossing meer verkeer van de A15, dan het aanleggen van een nieuwe brug.

Het voorstel is niet nieuw. In 2011 kwam huidig fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal al met dit idee. Destijds stelde LPF Spijkenisse voor om de metro door te trekken naar Brielle en Hellevoetsluis. Hottentot voelde er weinig voor. Hij gaf er de voorkeur aan om een P+R of transferium aan te leggen tussen Spijkenisse en Geervliet, waar reizigers op een snelle bus naar Metro Centrum konden verder reizen. Bij succes kon dan de metro worden doorgetrokken naar het terrein.

Volgens Schop ‘moet je het aantrekkelijk maken voor automobilisten om voor ander vervoer te kiezen’. Hij vreest dat mensen anders in de auto blijven zitten en het daardoor steeds vaker vast loopt. Nissewaard Lokaal is het hier mee eens. Daarom voelt de partij er weinig voor als er een derde ontsluitingsweg komt ter hoogte van Geervliet of Heenvliet. “Uiteindelijk moet dit verkeer toch invoegen op de toch al drukke A15,” zegt Hottentot. “Dat is geen alternatief voor automobilisten. De metro biedt dat alternatief wel. Binnen een half uur zit je in Rotterdam Centrum. Probeer dat eens met de auto in de spits.”

Buiten deze oplossing blijft Nissewaard Lokaal doorgaan met lobbyen voor de A4-zuid. Volgens de partij de enige oplossing om de bereikbaarheid van het eiland echt te verbeteren.

3 gedachten over “Nissewaard Lokaal steunt plan om metro door te trekken”

  1. Bij de aanleg van de metro lag de optie open om deze door te trekken naar Hellevoetsluis. Maar dat wilde Hellevoetsluis niet. Ik zeg dat plan oppakken. Met tussen Hellevoetsluis en spijkenisse ook nog een halte. Kan een ieder daar parkeren. Hoeft men niet helemaal naar Geervliet te rijden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *