Nissewaard Lokaal steunt actie verloskunde SMC

Nissewaard Lokaal was woensdag 27 september aanwezig bij de demonstratie voor het Spijkenisse Medisch Centrum (SMC). Initiatiefnemer Willem Heijdacker overhandigde aan directeur Tessa van Maanen een petitie met handtekeningen van inwoners die weer een afdeling verloskunde in het ziekenhuis terug willen. Heijdacker vreest, met het oog op de brugrenovaties in 2024 en 2025, dat er bevallingen langs de weg kunnen plaatsvinden. “Omdat ouders niet op tijd het ziekenhuis kunnen bereiken,” stelt Heijdacker. Hij wil daarom dat het SMC het weer mogelijk maakt om daar te bevallen.
 
Dinsdag schreef het AD/Rotterdams Dagblad dat verloskundigen in de regio de actie ondersteunen. “Steeds vaker is er voor vrouwen die moeten bevallen geen plek in Rotterdam”, merkte een van de verloskundigen op aan het nieuwsmedium. “Dat betekent een onzekere situatie als een vrouw weeën heeft en niet weet waar ze terecht kan. We moeten dan gaan zoeken en drie of vier ziekenhuizen verder weg bellen. Dat is op zo’n moment heel vervelend. Zeker omdat het veel extra tijd kost terwijl je haast hebt.”
 
Nissewaard Lokaal raadslid Tom den Daas kan erover meepraten. “Mijn schoondochter is onlangs bevallen van ons eerste kleinkind,” vertelt hij. “In Rotterdam was geen plek. Mijn zoon en schoondochter moesten uiteindelijk naar Dirksland. Een uur in de auto. Dit was bijzonder stressvol op een moment dat je hier niet op zit te wachten.”
 
“De bevalling van mijn tweede kind ging vrij snel,” vertelt een van de aanwezigen. “Om kwart voor zeven kreeg ik weeën, om half acht kwam de verloskundige bij mij thuis en om acht uur was mijn zoon geboren. Als er complicaties waren, had ik nooit het ziekenhuis gehaald.”
 
Van Maanen beloofde de petitie met de eigenaren van het ziekenhuis, het Maasstad en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, bespreken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *