Nissewaard Lokaal stemt tegen de hondenbelasting

Nissewaard Lokaal kon in de raadsvergadering van woensdag 8 december, als enige partij, niet instemmen met het tarief voor de hondenbelasting van 2022. De partij vond het niet eerlijk naar eigenaren van twee of meer honden. Die moeten meer gaan betalen, terwijl eigenaren voor de eerste hond een forse korting krijgen.

Aanleiding voor deze korting is een amendement van PVV, Belang van Nissewaard en Nissewaard Lokaal afgelopen november. In het amendement, die tijdens de begroting is aangenomen, riepen de partijen op om van de hondenbelasting een doelbelasting te maken. Dat betekent dat er niet meer belasting kan worden geheven, dan er aan kosten voor hondenbeleid uitgegeven wordt. Hierdoor kon het belastingtarief enigszins omlaag. Het hoogst haalbare wat deze partijen konden realiseren, omdat een meerderheid van de gemeenteraad tegen het afschaffen van de hondenbelasting is.

Stijging
Het gemeentebestuur heeft besloten om die korting te geven aan de eigenaren van een eerste hond. Waar een eerste hond dit jaar nog € 90,36 kost, daar wordt het tarief in 2022 verlaagd naar € 76,29. Eigenaren van twee of meer honden moeten wel de jaarlijkse indexatie betalen, zo vindt het gemeentebestuur. Zij betalen in 2022 € 200,71, waar dit in 2021 nog € 197,10 was. Een stijging van 1,83%.

Oneerlijk
Nissewaard Lokaal vindt dat ook mensen met twee of meer honden recht hebben op een evenredige daling. Om die reden stemde Nissewaard Lokaal als enige partij tegen de tarieven voor de hondenbelasting in 2022.

4 gedachten over “Nissewaard Lokaal stemt tegen de hondenbelasting”

 1. Helemaal afschaffen zou beter zijn. Nu zijn er controleurs op pad die je dan ergens anders in kunt zetten waar een tekort aan personeel is.

  1. Meten met 4 verschillende maten !!!!!!!!!!!!een wan beleid eerste klas over de ruggen van dieren liefhebbers waar menig feest van wordt gegeven onder de noemer onvoorziene uitgave DROMEN doe we `s nachts !!!!
   1. Katten doen hun behoefte op kinderspeelplaatsen en tuinen van bewoners op de begane grond .niemand ruimt het op en kinderen worden er ziek van en besmet met wormpjes in hun lichaam !!!
   2. Paarden zijn ook huisdieren en poepen flinke hopen op wandel en fietspaden en niemand die het opruimt !!!
   3. Honden worden geleiders worden op diverse plaatsen verplicht de ontlasting op te ruimen of al dan niet naar een hondenuitlaatplaats te gaan ..vrije uitloop is heel erg beperkt binnen de gemeente !!!!
   4. diversiteit aan belasting bijdragen die niet uit te leggen zijn .
   Stront is stront !!! ook het verschil tussen een paarde hoop en die van een shiwawha ….1 hoop van een paart zijn 20x die van een shiwawha
   Nergens wordt hier een opmerking overgemaakt te belachelijk voor woorden om dat dit onder de tafel blijft of in de onderste lade van een bureau van een oude ambtenaar
   Men verkondigd helder te zijn in het beleid ..ik bemerk dat dit dan ook super ver weg is naar de inwoners van de gemeente Nissewaard OPLOSSINGEN !!!!!
   1 Schaf deze honden belasting af !! 2. laat als er betaald moet worden in categorieën van gewicht betalen bij voorbeeld gewicht van 0 tot 10 kilo €30.- / gewicht van 10 tot 25 kilo €50.- / 25 tot 35 kilo € 70.- / 35 tot 50 kilo € 90.- men begrijpt dit beter dan als de huidige situatie is en tevens verklaarbaar bij het meerdere hebben van honden …niet zo moeilijk dacht ik zo en voor paarden een aparte regeling om dat die niet altijd op de openbare weg lopen maar slecht voor de hobby in het weekenden een wandeling maken met de eigenaar dus die zouden dan €80.- per jaar per paard moeten betalen .en iedereen moet dan hier voor een bewijs van opgave bij zich hebben als de geleider met het huisdier zich op de openbare weg begeeft. dan kan een controlerende ambtenaar de gewicht klasse inschatten en gelijk zien dat er is betaald op de juiste wijze en dit per 3 mnd gedaan dient te worden hoe moeilijk kan het zijn om transparant te zijn en wat katten betreft moet er een fascinatie kampanje komen zo dat ze worm vrij zijn en kinderen niet ziek kunnen maken en daarbij een klein gekleurd labeltje aan hun halsbandje moeten hebben ..er zijn super veel katten die een halsbandje op een veilige manier dragen waar van ze geen last hebben en er ook geen ongelukken kunnen gebeuren ……BIJ DIT VERHAAL LAAT IK NADRUKKELIJK WETEN DAT HONDEN BELASTING MOET WORDEN AFGESCHAFT OF EEN ANDER GELIJKWAARDIG SYSTEEM MOET KOMEN DAT IS UIT TE LEGGEN BIJ DE INWONERS VAN NISSEWAARD EN OMGEVING …MAAR DIT SYSTEEM NIJGT VOOR MIJ NAAR EEN NIET EERLIJK HANDELEN , MAAR VERPLICHT BETALEN IS VOOR FEESTELIJKE DOELEN EN 1 DERDE GEBRUIKT WORDT VOOR HET OPRUIMEN VAN DE STRONT ONGEACHT OF VAN WIE HET AFKOMSTIG IS . DUS METEN MET VERSCHILLENDE MATEN EN VAN DAAR DAT ANDERE GEMEENTES WEL HEBBEN GEKOZEN VOOR HET AFSCHAFFEN…. HIER VAN BENADRUK IK U BIJ DEZE ..EN HOPELIJK KRIJGT U EEN BETER INZICHT VAN HANDELEN AANGAANDE HET INNEN VAN DEZE BELASTINGEN

 2. Ik vind dat er nu eens een goed besluit genomen moet worden. Als je de Spijkenisse brug over gaat dan hoef je geen hondenbelasting meer te betalen. Dus ik hoor van veel mensen dat zij hun hond bij iemand in hoogvliet ingeschreven hebben! Dat is niet eerlijk. Ik betaal als zolang de hondenbelasting er is. En dan nog iets over de paarden, die hopen poep word je ook niet goed van. En de kattenstront in je tuin, ja want heel veel mensen hebben niet 1 kat maar een stuk of 5. Helaas die hoeven geen belasting te betalen. Jullie zijn nu zo grote gemeente, dus weg met die hondenbelasting.

 3. Inderdaad gewoon helemaal afschaffen, we schijnen één van de weinige gemeentes te zijn die nog wel hondenbelasting vragen het vragen van hondenbelasting is behoorlijk uit de tijd.
  En wat krijgen hondeneigenaren ervoor terug, losloopgebieden langs de groene kruisweg en poepstofzuigers die je bijna niet meer ziet rijden ik heb er in jaren geen eentje meer gezien.
  Dus ik zou zeggen schaf het af of geef de hondeneigenaren er iets voor terug waar ze wat aan hebben.
  Misschien is het een goed idee om een aantal hondeneigenaren uit te nodigen om het eens bespreekbaar te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *