Nissewaard Lokaal stemt in met komst Happy Italy

Nissewaard Lokaal heeft ingestemd met de komst van Happy Italy naar Spijkenisse. De horecaketen gaat de gehele onderste verdieping van de Boekenberg huren van de gemeente. Happy Italy presenteert zich als ‘Fast Italian’ en staat bekend als budgetrestaurant, waar mensen snel geholpen worden voor een lage prijs. Het restaurant trekt door de lage prijzen ook veel jongeren die er graag heen gaan.

Happy Italy zal ook zo’n 60 tot 80 parttime medewerkers in dienst nemen uit het bemiddelingsbestand van de gemeente. Volgens raadslid Tom den Daas van Nissewaard Lokaal gaf dat de doorslag. “De komst van Happy Italy is winst voor de gemeente, want die heeft straks voor tien jaar huuropbrengsten uit het pand. Maar ook voor de maatschappij, omdat straks 60 tot 80 mensen weer aan een baan kunnen worden geholpen. Dat scheelt ook weer op de kosten voor de sociale voorzieningen van de gemeente.”

Vrees dat de andere horeca in het centrum last zal hebben van Happy Italy is er niet. Volgens de partij mikt Happy Italy op een ander segment. Goedkope en snelle bediening. Het restaurant kiest voor veel eters per avond, waarbij een tafeltje meerdere keren per avond gevuld is. De andere horeca in het centrum zijn meer gericht op uitgaan en beleving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *