Nissewaard Lokaal: “Stel storingsnummer Reinis in”

Door de overgang naar de nieuwe manier van afval inzamelen, worden ook nieuwe problemen zichtbaar. Zo blijken meerdere inwoners te klagen dat de ondergrondse container, waar mensen vanaf nu hun restafval moeten brengen, niet werkt. Het melden van een storing blijkt echter lastig. Op de container zelf staat geen storingsnummer en ook op de site van Reinis staat geen telefoonnummer om storingen te melden. Reinis zelf is telefonisch alleen doordeweeks bereikbaar van 7.30 tot 16 uur. “En dat is soms knap lastig,” concludeert Nissewaard Lokaal.

Nu steeds meer ondergrondse containers met een elektronisch slot worden afgesloten is het van belang dat deze containers ook bereikbaar zijn, vindt Nissewaard Lokaal. “Het kan toch niet zo zijn dat de container vrijdagavond in storing gaat en mensen daardoor tot maandagochtend hun vuil niet kunnen wegbrengen”, stelt Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “Bovendien zie je nu al dat mensen hun vuil dan vooral naast de container plaatsen. Ongewenst en niet goed voor de leefbaarheid in de buurt.”

Nissewaard Lokaal wil in de aankomende commissie Leefomgeving pleiten voor een storingsnummer bij problemen met ondergrondse containers. Eén nummer die 24 uur per dag bereikbaar is, zodat storingen aan ondergrondse containers altijd gemeld kunnen worden en snel worden opgelost. De partij zal wethouder Jan-Willem Mijnans (ONS) vragen dit mogelijk te maken.

4 gedachten over “Nissewaard Lokaal: “Stel storingsnummer Reinis in””

 1. Peter de Koning

  Beste Nissewaard Lokaal,

  Is dit niet een beetje te laat. Is het niet gewoon een totale chaos?
  Buren gaan nog net niet met elkaar op de vuist omdat de een niet met volle zakken in huis wil blijven zitten. En gewoon (strafbaar) bij de container neerzet. Vervolgens gaat de andere buurman die zak weer bij de buren in de tuin zetten.

  Ik en ook andere buren hebben ze netje in de kelder staan of voor eigen deur. Lang leven het buffet denken katten en ook ratten. En zo gaat ons huis langzaam in waarde onderuit.

  Ik mag hopen dat de gemeente trots is? En de bedenker zal vast een leuke bonus krijgen als de containers (succesvol) in de grond zitten. gelukkig zal die denken, mijn probleem is het niet meer.

  Ik denk ook dat een wethouder hier vast geen last van heeft, want die belt gewoon de directeur van Reinis en die stuurt wel een mannetje,

  Worden mensen voor 90 euro bekeurd!!!!!! Nee. Wordt de zak op gehaald als we bellen nee. Krijgen mensen op zijn minst een waarschuwing!!! NEE

  Al met al een aanfluiting en ik zit weer met een dependance van REINIS voor de deur, en dan zijn ze niet eens op slot in de gaat, want zover is het nog niet

  1. Fractie Nissewaard Lokaal

   Beste Peter, het is opvallend dat de overlast de laatste weken behoorlijk is toegenomen. Zeker als je bedenkt dat omgekeerd inzamelen slechts in drie wijken is ingevoerd voorlopig. Te weten, Schenkel, Gildenwijk en Vogelenzang, terwijl de overlast momenteel in meer wijken plaatsvindt. Wij zullen in de commissie Leefomgeving morgenavond daarom specifiek vragen naar de problemen.

 2. Maurice Oudenaarden

  Is toch van de gekke dat alles wordt bepaald, en totaal niets aan je wordt gevraagd.
  Zoals de keuze van de ondergrondse containers, je krijgt een container toegewezen, die 50 mtr ver is. Terwijl er èèn naast je deur staat. Misschien moet je daar een hooggeleerde voor zijn, maar snappen doe ik het niet. Opbellen naar Reinis geeft ook al de nodige spanningen met zich mee, want die zijn onbereikbaar, de wachttijd is langer als 5 minuten, dus je moet op een later tijdstip terug bellen, de verbinding wordt automatisch verbroken. Wanneer in de avond als ze gesloten zijn? Een brief naar de afval coach gestuurd, maar helaas ook die laten op zich wachten, ivm de waarschijnlijke vele klachten.
  Zo zie je maar Spijkenisse is weer bezig om de bewoners weg te jagen.
  Ik hou niet van verhuizen, maar ik kan je eerlijk zeggen dat ik er wel aan zit te denken, als dit zo door gaat. En meerdere met mij. Dan heb je niet alleen een leegloop kwa winkels, maar ook leegloop met huizen.
  Maar op de ondergrondse container terug te komen, ik ga er niet meer achteraan en zet mijn vuil bij de dicht bij zijnde container. Dat is wat je gaat krijgen als je hier niet gehoord woord.

 3. A. J. van Veen

  vandaag zat er een sticker op de MFP container, ik had namelijk een stukje harde plastic in de bak zitten. En die maken we natuurlijk niet leeg. Gevolg: ik stort alle plastic in de overige container en biedt de container vervolgens weer aan.
  Wat willen jullie nu?
  ik heb alles tot in de treuren gesplitst, ok, `1 zakje niet, en daar wordt ik op afgerekend. Container niet geleegd, Zit ik met een meurende container. Oplossing: Alles vervolgens storten in de rest afval container en je ben overal van af.
  Doei Reinis.

  Alex

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.