Nissewaard Lokaal: ‘Stel containeradoptanten vrij van afvalstoffenheffing’

Tijdens de behandeling van de Belastingverordening 2021 stelde Nissewaard Lokaal voor om containeradoptanten vrij te stellen van afvalstoffenheffing. Of hier in elk geval een forse korting op te bieden. Volgens de partij helpen deze adoptanten de omgeving rond de containers schoon te houden, lossen ze verstoppingen op en maken ze melding van naastplaatsingen. Dit is in het voordeel van de gemeente en Reinis, zei raadslid Gerda den Daas, omdat die hiermee ook kosten besparen.

Hoewel steeds meer mensen zich aanmelden als adoptant van een ondergrondse containers, is dit zeker nog niet in alle wijken het geval. Inwoners beklagen zich erover dat ze reeds afvalstoffenheffing betalen en dat het schoonhouden van de omgeving een taak van de gemeente is. Door adoptanten vrij te stellen van de afvalstoffenheffing hoopt de partij dat meer mensen zich beschikbaar willen stellen en bijdragen aan het schoonhouden van hun woonomgeving.

Wethouder Hamerslag gaf aan de mogelijkheid hiertoe te onderzoeken en er voor de raad op terug te komen. Mocht vrijstelling of korting niet mogelijk zijn, dan zou hij kijken of het geven van een beloning mogelijk is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *