Nissewaard Lokaal sleept wegsleepregeling binnen

Afgelopen dinsdag besloot de commissie Bestuur tot het instellen van een wegsleepregeling. Aanleiding vormt een pleidooi die huidig steunraadslid Nick Kegel, destijds als burger, hield voor dezelfde commissie. Hierin pleitte hij voor het instellen van een wegsleepregeling. Als ondernemer was hij al een aantal malen gedupeerd door een foutparkeerder. Hij kon hierdoor niet zijn bedrijfstuktuk uit de garage halen en dit raakte hem direct in zijn inkomsten. Hoewel de politie langs kwam om het betreffende voertuig te beboeten, kon de handhaving verder niets doen. Nu er een wegsleepregeling gaat komen, kan dit wel.

Nissewaard Lokaal is blij met dit resultaat. Nick Kegel: “Het gebeurt vaker dat voertuigen verkeerd geparkeerd staan. Veel foutparkeerders beseffen niet dat zij hiermee ondernemers belemmeren om hun werk uit te voeren of inwoners beperken in hun mobiliteit. Het kan zelfs nog erger. Wat als een hulpverlener wordt belemmerd door een foutparkeerder? Met deze wegsleepregeling kunnen voertuigen van foutparkeerders verwijderd worden, zodat anderen gewoon hun werk kunnen doen.”

In de raadsvergadering van 22 maart zal de gemeenteraad definitief besluiten over de invoering. De commissie Bestuur stemde dinsdag unaniem in met het voorstel.

2 gedachten over “Nissewaard Lokaal sleept wegsleepregeling binnen”

 1. John Hanswijk

  Graag wil ik bij deze onder uw aandacht brengen wat betreft de wegsleepregeling.
  Ik woon in de Amerstraat en heb een invalide parkeerplaats. Die krijg je niet zomaar en “gratis” is hij ook niet. In deze straat is veel parkeeroverlast van mensen die het restaurant op de hoek bezoeken en zich ook niet schamen om op mijn invalideparkeerplaats te parkeren. Dit komt regelmatig voor en ik heb twee keer de politie gebeld( de resterende keren heb ik het maar zo gelaten aangezien de reactie van de politie niet was wat ik verwachtte, namelijk langskomen en op z’n minst een bekeuring uitschrijven. Nu is het natuurlijk prachtig dat er voor ondernemers een wegsleepregeling komt maar wordt het niet eens tijd dat de politie ook de invalideparkeerplaatsen eens in de gaten gaat houden? En die regels die er zijn ook eens toe gaan passen? Graag uw reactie.

  1. Chris Hottentot

   Geachte heer Hanswijk, beste John,

   De wegsleepregeling is er niet alleen gekomen voor ondernemers, maar ook voor inwoners. Juist om in een dergelijke situatie de betreffende voertuigen weg te kunnen slepen. Het signaal dat je afgeeft is zeer duidelijk. Wij adviseren je om de volgende keer dat je hiervan hinder ondervindt, weer de politie te bellen. Wijs hen erop dat ze nu de mogelijkheid hebben om het voertuig te verwijderen als je hiervan hinder ondervindt. Mocht de politie hier niet de moeite toe nemen, dan horen we dit graag. In dat geval zullen wij de burgemeester hierop aanspreken en vragen hoe we hier tot een adequate oplossing kunnen komen, waarbij jouw probleem wél opgelost gaat worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *