Nissewaard Lokaal schiet Zwanengroep Zuid-Holland te hulp

Nissewaard Lokaal is na een wanhoopskreet Zwanengroep Zuid-Holland te hulp geschoten. De partij werd via Facebook benaderd door een van haar volgers die is aangesloten bij de groep. De nood was hoog, omdat er veel zwanen getroffen bleken door de vogelgriep.

Het probleem is dat bij meer dan drie dode dieren de beesten niet geruimd mogen worden, maar de NVWA moet worden ingeschakeld. Helaas ruimt die de dieren niet zelf, maar registreert zij alleen de uitbraak en de plek. De groep wilde dus met spoed contact met de gemeente omdat deze samen met het waterschap verantwoordelijk is voor de ruiming. Daarom zochten zij een contactpersoon binnen de gemeente om mee te kunnen schakelen.

Direct na het ontvangen van het bericht heeft Nissewaard Lokaal contact gezocht met wethouder Igor Bal en verzocht om contact op te nemen met de groep. Bal heeft hierop direct zijn ambtenaren benaderd, die meteen hebben gehandeld. Zij hebben direct daarop contact op genomen met de groep.

Nissewaard Lokaal is blij dat Bal snel en adequaat heeft gehandeld. “De groep zat echt behoorlijk omhoog,” zegt fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “Bovendien leveren de dode vogels ook gevaar op voor andere mensen en dieren in de buurt. Daarom zijn we Igor Bal dankbaar dat hij meteen actie heeft ondernomen na ons verzoek.”

2 gedachten over “Nissewaard Lokaal schiet Zwanengroep Zuid-Holland te hulp”

  1. heel fijn aangezien het werk bestaat uit vrijwilligerswerk en hun zelf de pakken en handschoenen moeten bekostigen en bij elke melding uitrijden met een auto die ook brandstof nodig heeft, super mooi van de gemeente dat ze hulp bieden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *