Nissewaard Lokaal op campagne voor LPZH

Nissewaard Lokaal is zaterdag 9 maart op campagne geweest in Heenvliet en Zuidland. De partij voerde campagne voor LPZH (Lokale Partijen Zuid-Holland). LPZH bestaat uit meerdere, samenwerkende, lokale partijen in de provincie Zuid-Holland, waaronder Nissewaard Lokaal en Inwonersbelang Gemeente Brielle op Voorne-Putten. De partij wil meer inspraak in de provincie, omdat steeds meer provinciale besluiten lokaal invloed hebben.

Zo besluit de provincie hoe wegen lopen en waar gemeenten huizen en kantoren mogen bouwen, speelt de provincie een grote rol bij herindelingen van gemeenten en bepaalt de provincie waar windmolens worden geplaatst. LPZH wil dat ook het lokale geluid wordt gehoord in de provincie. In tegenstelling tot landelijke partijen, willen de lokale partijen verenigd in LPZH het geluid van onderaf laten horen. Vanuit de bewoners. “Wie weet er meer van uw leefomgeving? Een landelijke partij? Of u?,” vraagt Fred Seker, raadslid van Nissewaard Lokaal en nummer 7 op de kieslijst van LPZH. “Zeker als het aankomt op windmolens willen we lokaal veel meer zeggenschap krijgen waar deze dingen geplaatst moeten worden. Of ze überhaupt wel geplaatst moeten worden in onze omgeving.”

Enkele punten waar LPZH zich hard voor willen maken zijn de aanpak van vervuilende bedrijven, zoals Chemours die GenX in ons drinkwater loosde, de aanleg van de A4-zuid en het betrekken van lokale inwoners en de gemeenten bij provinciale besluitvorming.

LPZH doet mij onder lijstnummer 16. Meer informatie over LPZH is te lezen op de website lpzh.nl.

2 gedachten over “Nissewaard Lokaal op campagne voor LPZH”

  1. Kan de partij er misschien voor zorgen dat de stemlokaal voor schenkel oost niet op zo’n stomme plaats wordt gehouden. Korte schenkeldijk hoe krijgt een mens dit verzonnen. Ik dacht dat er alles aan gedaan wordt om te stemmen. Het lijkt erop dat de gemeente Nissewaard liever heeft dat men niet stemt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *