Nissewaard Lokaal: ‘Nederland is vol’

“Nederland is vol,” zei fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal in de commissie Leefomgeving. Maar deze uitspraak heeft niets met racisme of onwil te maken, hield hij de aanwezige partijen voor die inmiddels onrustig werden van deze uitspraak.

De commissie Leefomgeving sprak over een brief van Vluchtelingenwerk Nederland. Deze organisatie roept gemeenten op opvangplekken voor asielzoekers te creëren. Burgemeester Foort van Oosten vertelde daarop een oproep te hebben gedaan aan andere gemeenten om meer statushouders een huurwoning te geven. Deze mensen hebben recht op een woning, maar dit gaat traag, waardoor asielzoekerscentra vol komen te zitten, vertelde hij de commissieleden.

Signaal
Volgens Nissewaard Lokaal is er geen plek meer in Nederland. Dus moet er een signaal worden gegeven aan het Rijk dat Nederland moet stoppen met het blijven opnemen van asielzoekers. Niet omdat we niet willen, maar simpelweg omdat het niet meer gaat, betoogde Nissewaard Lokaal.

Geen huizen bouwen
“Er is een tekort aan woningen, er moeten er 1 miljoen worden bijgebouwd, maar door de stikstofcrisis kunnen we niet bouwen,” betoogde Hottentot. “De huizenprijzen stijgen, woningen worden opgekocht door huisjesmelkers om tegen hoge prijzen verhuurd te worden. De wachtlijsten voor een sociale huurwoning neemt toe. Kinderen worden uit huis gezet, als de ouder is overleden, omdat ze niet als bewoners staan ingeschreven. We zetten inwoners op straat, omdat ze niet bij de moeder in een 55-plus woning mogen blijven, terwijl ze nergens anders terecht kunnen. Meer opvang van vluchtelingen is niet mogelijk. Hoe moeten we asielzoekers een huis kunnen aanbieden als we onze eigen inwoners niet eens meer een huis kunnen aanbieden?”

Morsen
Hottentot vergeleek de huidige situatie met een emmer water. “Als een emmer vol zit, dan kan je er wel water in laten lopen, maar dan loopt het er over de randen af en ga je morsen. Dan wordt het een zooitje. Dat is wat er nu aan de hand is in Nederland,” concludeerde hij.

De partij ziet liever dat het Deense model wordt toegepast of dat asielzoekers in andere Europese landen worden opgevangen waar nog wel ruimte is. Zijn betoog kon uiteindelijk alleen op steun van PVV en VPN rekenen.

6 gedachten over “Nissewaard Lokaal: ‘Nederland is vol’”

 1. Alleenstaande die een eengezinshuis krijgen
  Vind ik belachelijk kom je alleen te staan door omstandigheden oke je kan iemand niet uit zijn vertrouwde omgeving weg halen.

 2. Mensen helpen is een maar wanneer je kind op een wachtlijst staat voor een woning dan zijn we verkeerd bezig.

 3. Vooropgesteld dat ik iedereen het beste gun, maar burgemeester Nederland is vol. Als we nu al teveel wachtlijsten hebben simpel omdat er te weinig huizen zijn, dan kunt u zich misschien voorstellen dat er geen ruimte is voor meer immigratie. Daarbij komt dat als er teveel mensen met te weinig ruimte op elkaar moeten wonen, er problemen ontstaan die anders worden opgelost, dan wij in onze cultuur gewend zijn, noch afgezien van het feit dat het ons belastingbetalers bakken met geld kost.

 4. Geen probleem om vluchtelingen te helpen, maar het zijn altijd mensen met een totaal andere cultuur en godsdienst. Van integreren hebben ze nog nooit gehoord. Wel lekker mee-eten -(gratis)- uit onze staatsruif, die wij met onze ouders door veel en hard werken gevuld hebben.
  Altijd brullen ,dat ze Rechten hebben. maar over Plichten hoor je ze niet.
  Zo zijn wij wel opgevoed, eerst je plichten vervullen, dan pas krijg je je rechten.
  Jan Hollaar

  1. Helemaal eens. Overal krijgen ze voorrang.
   Echte vluchtelingen, mogen hulp krijgen, maar gelukszoeker/ economische ” vluchtelingen niet. Ook uit veilige landen, terug.

 5. VOL is Nederland 🇳🇱 vind ik en meerdere met mij.Eerst druppelde het jaarlijks met asielzoekers nu sijpelt het al aardig over de emmer 🪣 We moeten er voor passen dat de ,,dijken gaan doorbreken ‘’met al die geloven op 1 kussen? Nou daar slaapt de Duivel tussen !!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *