Nissewaard Lokaal: ‘Maak bezwaar tegen gasboringen’

Nissewaard Lokaal wil dat de gemeente bezwaar maakt tegen de aangekondigde gasboringen onder Spijkenisse. Dat zei de partij tijdens de commissie Leefomgeving van woensdag 3 oktober jl. De partij voelt zich gesterkt nu ook ook de provincie liet weten bezwaar te maken. Volgens Nissewaard Lokaal is het niet uit te leggen als de provincie wel voor de belangen van de inwoners opkomt en de gemeente dit niet zou doen.

Wethouder Igor Bal (VVD) gaf aan dat de gemeente nog een zienswijze gaat indienen. De gemeente laat nu eerst een onderzoek verrichten door DCMR. Zodra de resultaten binnenkomen wil de gemeente een zienswijze opstellen aan de hand van de onderzoeksresultaten en dit aan de gemeenteraad voorleggen.

Nissewaard Lokaal benadrukte dat het noodzakelijk is om bezwaar te maken, gezien de landelijke onrust bij gasboringen. Volgens de partij kan er gekeken worden naar de argumenten van de provincie en kunnen deze vanuit de gemeente herhaald en ondersteund worden. Eventuele onderzoeksresultaten die dit bezwaar ondersteunen kunnen dan toegevoegd worden.

3 gedachten over “Nissewaard Lokaal: ‘Maak bezwaar tegen gasboringen’”

  1. Corrie van Hoorn

    De logica van gasboringen ontgaat mij helemaal.
    Nederland moet van fossiele brandstof af en dan gaat de NAM naar gas boren!

  2. Wil van der Hoek

    Als u er nu bij zou zeggen hoe en bij wie we bezwaar kunnen maken zijn we een stuk verder. Er speelt veel meer, als de boring niet door zou gaan, kost het de gemeente veel geld. In maart heb ik dat gelezen in de krant.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *