Nissewaard Lokaal: Maak bezwaar tegen biomassacentrale Vierpolders

Nissewaard Lokaal wil dat het gemeentebestuur bezwaar gaat maken tegen een geplande biomassacentrale in Vierpolders. De partij vindt biomassa niet duurzaam en een risico voor de volksgezondheid. “Schone lucht is belangrijk,“ stelt de partij in een verklaring. “Zeker met het Botlekgebied in onze achtertuin moeten we het niet willen om de lucht nog verder te vervuilen.”

In het AD/Rotterdams Dagblad van maandag 8 juni viel te lezen dat onderzoeksbureau Royal HaskoningDHV in opdracht van de gemeente Brielle meerder locaties onderzocht in Vierpolders. Van de zeventien onderzochte locaties vielen er elf af. Zes worden er als kansrijk gezien. De Brielse politiek buigt zich dinsdag over het rapport. Het dagelijks bestuur wacht de tuinders af, zo valt te lezen in de krant. “We moeten nu afwachten voor welke locatie ze een omgevingsvergunning indienen,” schrijft het college aan de gemeenteraad.

Nissewaard Lokaal wil dat de gemeente Nissewaard bezwaar maakt tegen de omgevingsvergunning. “Biomassa is alleen op papier duurzaam,” vindt de partij. “Naast luchtvervuiling draagt biomassa ook bij aan de ontbossing van onze planeet. Gezonde bomen worden massaal gekapt om te verbranden in biomassacentrales. Vaak wordt dit hout naar Nederland geïmporteerd via schepen die varen op vieze stookolie. Dat moeten we niet willen met zijn allen.”

De partij zal in de komende raadsvergadering het gemeentebestuur vragen om bezwaar te maken tegen de omgevingsvergunning.

2 gedachten over “Nissewaard Lokaal: Maak bezwaar tegen biomassacentrale Vierpolders”

  1. Mariët Frigge

   Absoluut tegen biomassa centrales!
   Wat eens begon als energiebesparend middel om afvalhout in biomassa om te zetten, is uitgegroeid tot een roofbouw plegen op de bomen van de wereld, vooral uit de Baltische staten en de VS.
   Zie de film van Michael Moore: Planet of the humans. Zodra het kapitaal ergens geld ruikt, wordt desnoods onze planeet ervoor opgeofferd.
   Hoeveel biomassa centrales worden er in Nederland met subsidie (!) gebouwd? Ergens over de 600!!!
   Overigens: wist u dat in Nederland op het moment naar verhouding meer bomen gekapt worden dan in de Amazone?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *