Nissewaard Lokaal: ‘Liever zonnepanelen op bushokjes’

Nissewaard Lokaal ziet liever dat bushokjes worden uitgerust met zonnepanelen. Dat zei de partij in reactie op een motie van de VVD. De VVD deed in de raadsvergadering van woensdag 8 december een oproep om daken van bushokjes te voorzien van planten die bijen kunnen aantrekken. De coalitiepartij wil hiermee bijensterfte van een halt toeroepen.

Nissewaard Lokaal erkent dat bijen voedsel nodig hebben. De partij had daarom in 2016 al een motie ingediend om in de gemeente Nissewaard diverse bijenbloemstroken aan te leggen. Nissewaard Lokaal ziet liever dat deze stroken in de hele gemeente uitgebreid worden. Op bushokjes vindt Nissewaard Lokaal het plaatsen van zonnepanelen gepaster.

Volgens de partij is de exploitant verantwoordelijk voor de kosten en onderhoud van de bushokjes. De partij vreest dat de gemeente financieel verantwoordelijk wordt gehouden voor het onderhoud, indien de gemeente met deze aanvullende eisen komt. Daarom ziet de partij meer kansen in het plaatsen van zonnepanelen. De plaatsing ervan draagt namelijk bij aan de doelen uit de energietransitie en kan voordelen bieden voor de expoitant. Die verdient door de energieopbrengst ook nog wat terug op de investering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *