Nissewaard Lokaal houdt vast aan akkoord: ‘Geen windmolens achter Noord’

Nissewaard Lokaal blijft vasthouden aan de afspraken in het coalitieakkoord om geen windmolens achter Noord te willen plaatsen. Dat stelt de partij in een reactie op het nieuws dat HVC Landwind toch vijf molens overweegt te plaatsen op de Brielse Maasdijk.

“Het staat HVC Landwind vrij om een vergunning aan te vragen voor vijf windmolens”, stelt Nissewaard Lokaal raadslid Fred Seker in een reactie. “Maar uiteindelijk bepaalt de gemeenteraad. En de afspraken die we met elkaar gemaakt hebben, zijn duidelijk. Wij willen geen windmolens achter Noord. Alleen aan de westkant van de Hartelbrug zijn we bereid om zo’n drie windmolens toe te staan om aan eerder gemaakte afspraken te voldoen.”

Wat Nissewaard Lokaal betreft wordt de vergunningsaanvraag voor vijf windmolens dan ook afgewezen door de gemeenteraad.

“We hopen dat HVC Landwind de aanvraag daarom wil heroverwegen, zodat we met elkaar constructief aan een passende oplossing kunnen werken zonder onrust in de wijk te creëren,” besluit Seker.

2 gedachten over “Nissewaard Lokaal houdt vast aan akkoord: ‘Geen windmolens achter Noord’”

  1. Ik heb dit allemaal vanaf zee moeten volgen. Maar waarom mogen ze niet langs het Spui gerealiseerd worden, want die omgeving is toch veel verder van de bebouwing dan hier in Noord. Ik hoop van ganser harte dat het initiatief om molens achter Noord te plaatsen, weg gestemd wordt zoals beloofd in het coalitie akkoord en dat vooral ONS zich daaraan gaat conformeren!

  2. desiree van Wijngaarden

    We bespraken het al met Chris Hottentot zelf en mevrouw Cappon, en de bewonerscommissie. Ons eigen VVE en vele anderen. Volgens ons is er bij de meest rechtste molen, dus die bij de Spijkenisserbrug, geen rekening gehouden met de hoogbouw. De flat, 4 werelden, zeker het zwarte blok, welk alleen uit ramen bestaat en geen muren heeft aan de buitenkant, die kijken recht op de ze molen, ook de mensen uit de Oosterbaken, Hoogvliet. Als je lager woont, dan zal het effect minder zijn, maar Oosterbaken en de Rokade die achter de 4 werelden staat zijn ruim 100 meter hoor. De kleinere flat bij de Kraanvogel brug, die kijkt er ook zo op. zeker de hoogste etages. Ik vermoed dat het zwiepen voor je woonkamer ramen niet echt rustgevend zal zijn en er vele klachtem zullen volgen. Derhalve hopen wij dat die molen bij de oude maas zeker zal vervallen. Ik ben bereid mijn huis open te stellen om u de gelegenheid te geven om zelf te komen kijken hoe het effect zal zijn voor de 4werelden. Als de 2 achter Noord doorgaan, dan is het niet alleen Noord die hier mee te maken krijgen, ook de molenwei, het Centrum, de Haven en de Dijkzone en Hoogvliet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *