Nissewaard Lokaal hevig teleurgesteld over voorstel windmolens

Nissewaard Lokaal is hevig teleurgesteld dat het college voorstelt om in te stemmen met de komst van vijf windmolens aan de Brielse Maasdijk. De partij begrijpt dat wethouder Chris Hottentot er alles aan heeft gedaan om dit te voorkomen, maar betreurt het dat wet- en regelgeving dit niet toe lijkt te laten. De partij gaat alle documenten bestuderen die naar de raad zijn gestuurd. “Als wij kansen zien om de vergunning voor vijf windmolens af te wijzen, dan zullen we dit zeker niet nalaten,” stelt fractievoorzitter Koos Smeding.
 
Nissewaard Lokaal had met de coalitiepartijen afgesproken om te streven naar de komst van drie windmolens. Alleen aan de westzijde van de Hartelbrug, verder weg van de bebouwing.
Dit was één van de belangrijke uitgangspunten binnen de coalitieonderhandelingen en reden om samen in de coalitie te kunnen stappen. HVC Landwind wil daar niet aan meewerken. Volgens het bedrijf is dan de businesscase niet rond te krijgen.

Eerdere besluitvorming
“De afgelopen maanden heeft wethouder Chris Hottentot er alles aan gedaan om argumenten te vinden om de vergunning voor de plaatsing van vijf windmolens tegen te gaan. De inspanningen hierin zijn in de vele contactmomenten hierover duidelijk, uiteindelijk is het hem helaas niet gelukt,” zegt Smeding. “Wij vinden het jammer dat onze wethouder geen redenen kon vinden om de mogelijke komst van deze windmolens tegen te gaan. Dit is het gevolg van eerdere besluitvorming in de voorgaande jaren, waardoor bepaalde afspraken niet meer gewijzigd konden worden.”
 
Juridisch advies
Nissewaard Lokaal gaat de komende weken opnieuw alle documenten bekijken die het college heeft doorgestuurd. Al langer wordt hierin samen opgetrokken met andere partijen binnen de raad. Onderdeel hiervan is het inwinnen van juridisch advies.

Besluitvorming
De partij zal in de commissie Leefomgeving van 25 oktober a.s. en de raadsvergadering van 2 november haar definitieve mening vormen.

1 gedachte over “Nissewaard Lokaal hevig teleurgesteld over voorstel windmolens”

  1. wat ik nog steeds hiervan niet snap dat die windmolens te dicht op de bewoonde wereld geplaatst worden. er zijn daar regels voor worden die dan maar gewoon geskipt. plus dat ze milieu vervuilend zijn wordt daar dan overheen gestapt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *