Nissewaard Lokaal helpt inwoners met zienswijze windpark

Nissewaard Lokaal biedt inwoners die een zienswijze willen indienen tegen het windpark aan de Brielse Maasdijk de helpende hand. De partij heeft een standaard zienswijze opgesteld en online gepubliceerd voor bewoners. De zienswijze gaat in op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) die nu ter inzage ligt. Inwoners kunnen tot en met dinsdag 23 maart 2021 een zienswijze indienen. Nissewaard Lokaal adviseert inwoners een zienswijze in te dienen en daar niet te lang mee te wachten.

Download de zienswijze! (Word-bestand)

Ook in PDF of Open Document tekst

De partij berekende dat een groot deel van Spijkenisse overlast kan gaan ondervinden van de mogelijke windmolens. Hoewel het Rijk normen hanteert met een afstand van 500 meter tot de woning, adviseren internationale wetenschappers om deze normen veel ruimer te nemen. Zij adviseren de norm 10x de hoogte aan te houden. Dat wil zeggen dat de afstand van windmolens tot bebouwing tien keer de hoogte van een windmolen moet zijn. Bij een windmolen van 220 meter, moet deze dus op 2200 meter afstand van woningen worden geplaatst.

Vierambachten, Hoek, Centrum, Elementen, Gildenwijk en Schenkel
Indien deze norm wordt toegepast dan zouden naast Spijkenisse-Noord, Geervliet en Heenvliet, ook de wijken Vierambachten, De Hoek, Centrum, De Elementen, Gildenwijk en zelfs een deel van de Schenkel in de risicozone komen te liggen. Dit is afhankelijk van het aantal windmolens en de uiteindelijke hoogte. In de NRD wordt gesproken over hoogtes van 150 tot 220 meter en 4 tot 9 windmolens langs de Brielse Maasdijk en de Plaatweg.

Opsturen
De zienswijze kan hier gevonden worden en kan per mail worden opgestuurd naar zienswijze@dcmr.nl onder vermelding van ‘Zienswijze windpark Brielse Maasdijk’. Let op! Vergeet niet om ook het achterste blad in te vullen met uw eigen gegevens.

Per post kan ook door de brief te sturen aan:

DCMR Milieudienst Rijnmond
T.a.v.: Adviesloket Ruimtelijke Ontwikkeling
Postbus 843
3100 AV Schiedam

Onder vermelding van ‘Zienswijze windpark Brielse Maasdijk’.

Alle gegevens staan ook opgenomen in de zienswijze die Nissewaard Lokaal heeft opgesteld. De brief biedt naast de tekst van Nissewaard Lokaal de mogelijkheid om een eigen aanvullende reactie te geven.

Bijlage:
Zienswijze inwoners op Windpark Brielse Maasdijk

Lees ook: Hulp Gezocht! Nissewaard Lokaal zoekt inwoners die helpen flyers te verspreiden met informatie over bezwaar

13 gedachten over “Nissewaard Lokaal helpt inwoners met zienswijze windpark”

 1. Zie Geervliet, er valt niets tegen te doen. Dit is wel ons bestuur van Spijkenisse /Nissewaard. Als inwoner NIETS in te brengen.

 2. Trudy Pigmans-Notenboom

  Ik woon tegen het hartelpark aan en wil geen windmolens zo dicht bij mijn huis waar we veel geluidsoverlast van ondervinden

 3. H.J.stavenuiter

  Heb ervaring met windturbines zo dicht op de plek waar je woont/recreëert.
  Jammer dat diegene die de besluiten nemen omtrent het plaatsen hier niet mee te maken hebben anders zou het niet in ze opkomen om deze turbines zo dicht op woonwijken te plaatsen. ( of ze hebben maling aan de gedupeerde bewoners )

 4. Komen er gewoon .Hier 400 meter vanaf me tuin staat er een sinds 2014 .foutje van nikswaard om niet in de krant te zetten .hele gesprekken geweest en ze staan er nog . En als ze veel herrie maken doet ze er niks aan .dus mensen uit nikswaard suc6 6

 5. Voor een goed beeld wat de effecten zijn op Geervliet zou het fijn zijn als ook de huidige windmolens op de kaart worden ingetekend.
  Dat wordt pas schrikken.
  Een bezorgde burger.

 6. Ik heb al last van de molens in geervliet dus deze molens zijn niet welkom…
  Slagschaduw herrie en slecht slapen of nauwelijks nog in je tuin kunnen zitten van de herrie die ze produceren…
  Weg ermee

 7. Molens NOOIT plaatsen in de nabijheid van woningen.
  Spijkenisse heeft al genoeg last van lawaai van de industrie.
  Zet de molens, als die nodig zijn, op de Maasvlakte of in zee.
  Dan heeft niemand er last van,

 8. Windmolens moeten absoluut NIET geplaatst worden in de nabijheid van woningen.
  Het laag frequent geluid zal gezondheidsklachten veroorzaken.
  Bovendien is er sprake van horizonvervuiling
  Zet de molens, als die nodig zijn, op de Maasvlakte of in zee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *