Nissewaard Lokaal helpt inwoners met zienswijze tegen elektrolyser in de polder

Nissewaard Lokaal biedt inwoners die een zienswijze willen indienen tegen het onderzoek naar een waterstofstation in de polder en de aanlandingslocatie van windenergie van zee in de polder rond Simonshaven en Zuidland. De partij heeft een voorbeeld tekst voor het invullen van de digitale online zienswijze opgesteld en online gepubliceerd voor bewoners. De zienswijze gaat in op de concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau (cNRD) die nu ter inzage ligt. Inwoners kunnen nog tot en met donderdag 4 april 2024 een digitale online zienswijze indienen. Nissewaard Lokaal adviseert inwoners de digitale online zienswijze in te dienen en daar niet te lang mee te wachten.

Vul hier de digitale online zienswijze in!

 

Onlangs organiseerde het ministerie van Economische Zaken een bijeenkomst in het Carlton Oasis Hotel, waar inwoners kennis konden nemen van de plannen. De bijeenkomst richtte zich op het onderzoek naar mogelijke aanlandlocaties voor de windmolens op zee en het onderzoek naar de mogelijke plaatsing van een waterstofstation in de polder van Simonshaven en Zuidland. De voorgestelde plannen voor het onderzoek naar een waterstofstation, een zogeheten elektrolyzer, werden door de bewoners niet toegejuicht. Een standpunt dat de fractie van Nissewaard Lokaal deelt met de bewoners.

Volgens de partij vormt de groene polder een rustige plek waar de inwoners van deze gemeente wonen en recreëren. Dit vormt een mooi contrast tegen de drukte en hectiek van de haven. Wat Nissewaard Lokaal betreft moet dit ook zo gehouden worden. Een waterstofstation hoort eerder in het havengebied dan in onze groene polder, zo stelt de partij.

De link naar de zienswijze kan hierboven aangeklikt worden. Indienen kan via het formulier op de website van het Ministerie van Economische Zaken.

Alle gegevens staan ook opgenomen in de zienswijze die Nissewaard Lokaal heeft opgesteld. De online zienswijze biedt naast de tekst van Nissewaard Lokaal de mogelijkheid om een eigen aanvullende reactie te geven.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *