Nissewaard Lokaal helpt handje met tegelwippen

Nissewaard Lokaal heeft dit weekend geholpen met tuintegels te wippen bij een van haar wijkvertegenwoordigers. In het kader van de Nationale Klimaatweek haalt de tegeltaxi op maandag 30 oktober overbodige tuintegels op bij inwoners van de gemeente. Zij konden zich hiervoor afgelopen weken aanmelden. Het doel is om tuinen meer te vergroenen.

Steeds vaker krijgen we te maken met weersextremen als gevolg van klimaatverandering. Heftige regenbuien kunnen dan zorgen dat straten en woningen blank komen te staan. Doordat zomers steeds warmer worden, ontstaat hittestress in een stenen omgeving. Vergroenen helpt dan. Meer groen zorgt voor lagere temperaturen en neemt meer water op in de bodem.

Groene leefomgeving
Nissewaard Lokaal juicht dit soort initiatieven toe. “We zien dat onze leefomgeving steeds meer versteent,” vertelt fractievoorzitter Koos Smeding. “Terwijl er is aangetoond dat een groene leefomgeving niet alleen goed is tegen water en warmte, maar ook inwoners gelukkiger worden van een groene leefomgeving.”

Structurele inzet
De partij ziet dan ook graag dat de tegeltaxi vaker gaat rijden. “Nu was het eenmalig in het kader van de Klimaatweek,” stelt Smeding. “Toch zouden wij willen zien dat dit initiatief vaker wordt georganiseerd en dat het onderdeel wordt van de huidige dienstverlening.” De partij wil dan ook gaan vragen of de tegeltaxi structureel ingezet kan worden. “Uiteindelijk hebben we er allemaal baat bij. Niemand zit te wachten op een overstroming in zijn tuin, of erger, in zijn huis,” besluit Smeding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *