Nissewaard Lokaal helpt handje met tegelwippen

Nissewaard Lokaal heeft dit weekend geholpen met tuintegels te wippen bij een van haar wijkvertegenwoordigers. In het kader van de Nationale Klimaatweek haalt de tegeltaxi op maandag 30 oktober overbodige tuintegels op bij inwoners van de gemeente. Zij konden zich hiervoor afgelopen weken aanmelden. Het doel is om tuinen meer te vergroenen.

Steeds vaker krijgen we te maken met weersextremen als gevolg van klimaatverandering. Heftige regenbuien kunnen dan zorgen dat straten en woningen blank komen te staan. Doordat zomers steeds warmer worden, ontstaat hittestress in een stenen omgeving. Vergroenen helpt dan. Meer groen zorgt voor lagere temperaturen en neemt meer water op in de bodem.

Groene leefomgeving
Nissewaard Lokaal juicht dit soort initiatieven toe. “We zien dat onze leefomgeving steeds meer versteent,” vertelt fractievoorzitter Koos Smeding. “Terwijl er is aangetoond dat een groene leefomgeving niet alleen goed is tegen water en warmte, maar ook inwoners gelukkiger worden van een groene leefomgeving.”

Structurele inzet
De partij ziet dan ook graag dat de tegeltaxi vaker gaat rijden. “Nu was het eenmalig in het kader van de Klimaatweek,” stelt Smeding. “Toch zouden wij willen zien dat dit initiatief vaker wordt georganiseerd en dat het onderdeel wordt van de huidige dienstverlening.” De partij wil dan ook gaan vragen of de tegeltaxi structureel ingezet kan worden. “Uiteindelijk hebben we er allemaal baat bij. Niemand zit te wachten op een overstroming in zijn tuin, of erger, in zijn huis,” besluit Smeding.

1 gedachte over “Nissewaard Lokaal helpt handje met tegelwippen”

 1. C van Hoorn-Bijkerk

  Zal een vraag stellen.
  Stel je hebt een familielid die terminaal is en naar een hospice moet.
  Nu is er een aanvraag ingediend om de regelgeving qua geluidshinder en luchtvervuiling van auto’s in de hoogte bij te stellen.
  Want er moet een nieuw hospice gebouwd worden.
  De enige plek die de wijze mannen konden vinden, was het groen strookje naast het benzine station . Ach de mensen die liggen gaan toch dood en de familie die op bezoek komen moeten hun auto maar in de parkeergarage van het Theater zetten.
  Zou willen zeggen, gaan jullie in de hoek staan om je te schamen.
  kom nu niet er was geen andere plek, zijn er geen kleine scholen die nu op de nominatie staan om gesloopt te worden om te bouwen met een leuke binnentuin!
  Oh ik snap het al, de macht en geld van de projectontwikkelaars die geld ruikt.
  Ga nu maar stoppen want ik word zo verdrietig en boos om hoe en hier met zieke- en ouderen mensen omgaat.
  Ach dit is niet een stedelijk maar ook een landelijk probleem.
  Zijn nutteloos voor de maatschappij en kosten alleen maar geld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *