Nissewaard Lokaal: ‘Haal gele bouwkeet weg’

Nissewaard Lokaal wil de gele bouwkeet aan de Hongerlandsedijk weg hebben. De partij vindt dat VVD-wethouder Christel Mourik haar toezeggingen moet nakomen. Drie maanden geleden zei ze toe aan te dringen op het verwijderen van de gele bouwkeet als er voor 1 juli nog geen ontwikkelingen zouden plaatsvinden.

Vandaag werd bekend dat Vorm Bouw op hoofdlijnen een akkoord heeft met partijen over de ontwikkeling van de tweede toren. Formele besluitvorming tussen de partijen vindt plaats op 8 september a.s. Daarna wil Vorm beginnen met de verkoopvoorbereidingen van de koopwoningen. Wanneer 70% van de woningen verkocht is, wordt gestart met de bouw. Naar verwachting is dit voor de zomer van 2018.

“Dat betekent dat de bewoners nog een jaar tegen deze keet aan moeten kijken voor er al ontwikkeling plaats gaat vinden,” stelt Nissewaard Lokaal. “De wethouder moet zich een betrouwbare overheid tonen en eerdere toezeggingen gewoon nakomen. Bovendien is het afwachten of zomer 2018 wel begonnen kan worden met de bouw. Bij eerdere appartementencomplexen liep de verkoop ook niet volgens plan.”

De bewoners kijken al een paar jaar tegen de bouwkeet aan. Zij ergeren zich er aan, omdat de omgeving daardoor er verloedert uitziet. In de commissie Leefomgeving vroegen zij de gemeente de bouwkeet te verwijderen.

Vorm Bouw stelt de gemeente voor om de bouwkeet alsnog te laten staan, omdat het binnen korte tijd terugplaatsen van de bouwkeet extra kosten en milieuschade met zich meebrengen. Kosten die, volgens het college, deels voor rekening van de gemeente komen.

Bijlage:
Brief wethouder Christel Mourik over de gele bouwkeet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *