Nissewaard Lokaal: ‘Gemeente wil vertraging windmolens minimaliseren’

Het komt de gemeente wel heel goed uit als inwoners niet allerlei aparte beroepsprocedures kunnen starten tegen de bouw van de windmolens aan de Brielse Maasdijk. Die conclusie trok fractievoorzitter Chris Hottentot tijdens de commissie Leefomgeving. De gemeente wil het vergunningentraject eenvoudiger maken door alle aanvragen te combineren onder één coördinatieregeling. De coördinatieregeling maakt het o.a. mogelijk om vergunningen als een omgevingsvergunning, watervergunning en vergunning en ontheffing op de Wet Natuurbescherming onder één procedure te laten vallen. Volgens Hottentot verliest de gemeente hierdoor minder tijd in beroepsprocedures aangespannen door inwoners.

Volgens wethouder Igor Bal (VVD) ligt dit anders. Dit is een complex project waar diverse vergunning trajecten gevoerd moeten worden, vertelde hij de commissieleden. Volgens Bal kan de gemeente niet van de inwoners verwachten dat zij alle procedures gaan volgen die er gaan lopen. Het bundelen van al deze procedures maakt het overzichtelijker, zo vond hij. Op de vraag van Hottentot in hoeverre dit voor de gemeente ook goed uitkomt, kon hij niet ontkennen dat het voor de gemeente ook een voordeel opleverde.

Het uiteindelijke besluit over het combineren van diverse vergunningentrajecten zal in de raad van 13 oktober genomen worden. Nissewaard Lokaal heeft, samen met PVV en VPN, al aangegeven tegen dit voorstel te stemmen.

1 gedachte over “Nissewaard Lokaal: ‘Gemeente wil vertraging windmolens minimaliseren’”

  1. Heeft allemaal geen nut. Als de gemeente iets wil, dan komt het er gewoon. De weg er naartoe is poppenkast. En dhr. Bal is zeker een BAL!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *