Nissewaard Lokaal doet oproep aan burgemeester: Laat winkels demonstreren

Coronaregels zijn niet meer uit te leggen

Nissewaard Lokaal roept burgemeester Foort van Oosten op om winkel- en horeca-ondernemers zaterdag te laten demonstreren. De partij snapt de frustratie bij de ondernemers en stelt dat de willekeur aan regels niet meer valt uit te leggen. “Het water staat onze ondernemers aan de lippen,” stelt fractievoorzitter en lijsttrekker Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “Het is bovendien onbegrijpelijk dat de ene burgemeester wel toestaat om te demonstreren, terwijl de andere halsstarrig vast blijft houden aan de coronaregels. Bovendien is aan onze ondernemers niet uit te leggen waarom hun klanten wel in Brielle terecht kunnen, maar niet hier.”

Volgens Nissewaard Lokaal zijn ondernemers de dupe van eerder kabinetsbeleid. Door de verlaging van het aantal IC bedden, staat de zorg in ons land onder grotere druk dan in omliggende landen, vindt Nissewaard Lokaal. “En dat terwijl het kabinet al twee jaar de tijd had om hier iets aan te veranderen,” zegt Hottentot. “Bovendien hebben ondernemers een punt dat zij geen coronabrandhaarden hebben veroorzaakt. Zolang iedereen zich maar aan de regels houdt. Dus afstandhouden en mondkapjes dragen,”

Nissewaard Lokaal is van mening dat er meer eenduidigheid moet komen in coronabeleid ten opzichte van omliggende landen. “Eerst waren we te laat en liepen we constant achter de feiten aan,” stelt Hottentot. “Tot de meest recente boostercampagne aan toe. En nu slaan we door, door als enige land in Europa in lockdown te gaan, terwijl deze Omikronvariant aantoonbaar minder ziekenhuisopnames oplevert. Het valt niet uit te leggen dat zelfs inwoners uit onze gemeente massaal naar Antwerpen en Gent gaan, maar onze winkeliers dicht moeten blijven. Zelfs op zaterdag. Een dag waarin veel gemeenten wel open winkels toestaan.“

Daarom roept Nissewaard Lokaal burgemeester Van Oosten op om winkeliers en horeca toe te staan om bij wijze van demonstratie open te gaan. Wel met in achtneming van de afstandsregels en mondkapjes.

Update 15.20 uur: Hoewel een meerderheid van de gemeenteraad vast leek te houden aan de coronaregels, lijken er nu toch versoepelingen op komst voor winkeliers. Nu.nl weet te melden dat winkels vanaf morgen toch open mogen tot 17 uur. Mogelijk onder grote maatschappelijke druk heeft het kabinet hiertoe besloten. Wel geldt er een restrictie van 1 persoon per 5 vierkante meter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *