Nissewaard Lokaal bij inloopbijeenkomst Bernissegebied

Nissewaard Lokaal is woensdag 16 mei aanwezig geweest bij de inloopbijeenkomst in Zuidland over het Bernissegebied. Raadsleden Tom en Gerda den Daas vertegenwoordigden de partij. De inloopbijeenkomst was georganiseerd door het Waterschap Hollandse Delta, de gemeente Nissewaard en Staatsbosbeheer. Het doel was om van bewoner suggesties te ontvangen hoe, volgens hen, de fout van het kappen van de duizend wilgen gecompenseerd zou kunnen worden en hoe verder in dit gebied de recreatie er uit zou moeten komen zien.

Nissewaard Lokaal heeft op een klankbord aangegeven dat alle groen gecompenseerd moet worden. Door de wilgen terug te plaatsen of door andere geschikte boomsoorten aan te planten. Daarnaast zouden er op enkele daarvoor geschikte plekken picknicktafels neergezet kunnen worden, zodat bezoekers van dit gebied ook kunnen recreëren. Mogelijk zouden er voorzieningen aangebracht kunnen worden om bijv. een barbecue te kunnen plaatsen.

Uiteraard heeft Nissewaard Lokaal zich uitgesproken tegen gemotoriseerde boten door dit gebied. Wel moet het zwemwater een betere doorstroming krijgen om blauwalg te voorkomen. Een camping past ook niet in het beeld van de Bernisse, volgens de partij. Wel horen recreatie- en speelmogelijkheden voor kinderen, vergelijkbaar met de Binnenmaas, tot de mogelijkheden om dit gebied aantrekkelijker maken.

Alle inbreng van inwoners is genoteerd door de aanwezigen. Nissewaard Lokaal heeft aangegeven uitgenodigd te willen worden voor de volgende bijeenkomst.

2 gedachten over “Nissewaard Lokaal bij inloopbijeenkomst Bernissegebied”

  1. R. van Alten

    Prima inbreng. Laten we alleen opletten wat bbq-plekken betreft. Ons parkje is bijna in vlammen opgegaan door wat erg enthousiast gestook van jongeren. Heb tijdig de brandweer kunnen bellen maar in het bernissegebied loop je niet zo vaak midden in de nacht langs met je hond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *