Nissewaard Lokaal: Behoud huidige Mini4daagse

Nissewaard Lokaal wil dat de gemeente zich hard maakt om de mini4daagse in de huidige vorm te behouden. Op o.a. Spieke valt te lezen dat veel scholen overwegen om volgend jaar te stoppen met de organisatie van de mini4daagse. Onder meer in Waterland zijn de vier scholen in overleg om te stoppen met ‘dit soort buitenschoolse activiteiten’. Bewonersgroep Waterland heeft al aangekondigd de organisatie over te nemen.

Nissewaard Lokaal vreest dat niet in elke wijk actieve bewonersgroepen zijn die de organisatie hiervan willen over nemen. De partij vindt het belangrijk dat in een wereld van digitalisering voldoende buitenactiviteiten georganiseerd worden en de mini4daagse door kan gaan, zo vertelde Tom den Daas namens de partij in de gemeenteraad van 23 mei jl.

Het nieuws dat de scholen wilden stoppen was niet bekend bij wethouder Wouter Struijk (PvdA). Hij verzocht Den Daas de informatie door te sturen, zodat hij er kennis van kon nemen. De fractie van Nissewaard Lokaal zegde toe om dit toe te sturen en zal later alsnog een reactie verlangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *