Nissewaard investeert in ontwikkeling havengebied

Het college van Nissewaard stelt aan de gemeenteraad voor om te investeren in de Haven van Spijkenisse. Tegenover theater De Stoep verrijst een stedelijk woongebied en wordt een jachthaven gerealiseerd. De huidige haven in Spijkenisse wordt vergroot met twee extra kommen die ruimte bieden aan de jachthaven. Nissewaard Lokaal is niet gelukkig met het plan.

Om de plannen te realiseren stelt het college aan de raad voor een bedrag van €16,8 miljoen te onttrekken aan de algemene reserve. Het gemeentebestuur is voornemens in 2016 te starten met bouwrijp maken van het gebied waarna de bouw van de eerste fase woningen volgt.

Geen succes
Nissewaard Lokaal is het niet eens met de plannen. De partij is van mening dat eerst andere woningbouwprojecten afgerond dienen te worden alvorens met een nieuw plan te beginnen. “De gemeente Spijkenisse is destijds al begonnen aan de plannen in deelgebied ‘Het Land’ in de Elementen en Heer & Meester in Hekelingen. Dat was ook geen onverdeeld succes”, aldus fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “De bouwvorderingen in Het Land gaan minder voorspoedig dan vooraf gepland. En voor Heer & Meester is zelfs een deel van het plan aangepast, omdat het totaal niet liep.”

Risico
Nissewaard Lokaal vindt dat er teveel risico’s in het huidige bouwplan zitten. “Bovendien is het plan om op deze locatie een vakantiepark te beginnen nooit onderzocht”, vertelt Hottentot. “Een voorstel dat in onze ogen een bijdrage kan leveren aan de kwakkelende centrumeconomie. Daarnaast zou een dergelijk plan een bepaalde afname bij voorbaat garanderen en kan de gemeente extra inkomsten genereren door het ontvangen van toeristenbelasting. We moeten nu dus kiezen om voor of tegen een riskant plan te stemmen, zonder te weten welke kansen het andere plan wel of niet te bieden heeft. In dat geval zullen wij tegen dit plan moeten stemmen. Wij willen niet verantwoordelijk zijn voor een plan dat doorgedrukt wordt zonder de serieuze alternatieven onderzocht te hebben.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *