Nissewaard aantrekkelijker geworden om te wonen

De gemeente Nissewaard is een stuk aantrekkelijker geworden om te wonen. Dat blijkt uit het nieuwste onderzoek Atlas voor Gemeenten van Atlas Research. De gemeente is uitgekomen op de 34e plek van de 50 grootste gemeenten. In 2021 eindigde de gemeente nog als 46e. In 2022 als 48e. De gemeente Emmen is al meer dan tien jaar hekkensluiter van het overzicht. Het onderzoek kijkt naar een aantal factoren, zoals het soort woningen, de woningprijzen, werkgelegenheid, de veiligheid en de bereikbaarheid. Ook is er aandacht voor het cultureel en culinair aanbod en hoe dicht de gemeente bij een natuurgebied ligt.

Dit jaar lag de aandacht op de aanwezigheid van kwalitatief hoogwaardig groen en blauw, oftewel de aanwezigheid van bomen, parken, grachten en plassen. Zowel in de wijken als in de wijdere omgeving.

Nissewaard Lokaal is blij met de resultaten. “Het mooie aan de gemeente is dat je vanuit elke plek in de gemeente binnen 10 minuten in het groen staat,” stelt fractievoorzitter Koos Smeding van Nissewaard Lokaal. “Dat weet elke inwoner natuurlijk, maar buiten onze gemeente zijn veel mensen vaak verrast door de veelzijdigheid van onze gemeente. De groene omgeving, de natuur en recreatie in de Bernisse. En enerzijds onze mooie, historische kernen en anderzijds de stedelijke voorzieningen in Spijkenisse. Alleen de bereikbaarheid blijft nog wel een ding. Gelukkig werkt onze wethouder achter de schermen stevig door aan een lobby voor de A4-zuid, zodat ook dit verbeterd kan worden.”

2 gedachten over “Nissewaard aantrekkelijker geworden om te wonen”

  1. Corrie van Hoorn-Bijkerk

    hoi, is het mogelijk dat ik de woonvisie 2020 – 2030 op papier toegestuurd kan krijgen?
    Dan kan ik het naast het Provinciaal Burgerakkoord leggen om te kijken wat de overeenkomsten zijn of de tegenstellingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *