Niet eens met bestemmingsplan Heer en Meester West

Nissewaard Lokaal is het niet eens met het bestemmingsplan voor het westelijk deel van Heer & Meester in Hekelingen. Voor de geplande 36 woningen zijn er vorig jaar vier kavels verkocht. Het gemeentebestuur stelt nu dat de verkoop te langzaam verloopt en wil het plan veranderen. In plaats van 36 woningen, moeten er 46 kleinere woningen komen in het plan. Het gemeentebestuur hoopt door de kavels te verkleinen, dat deze sneller verkocht worden.

Nissewaard Lokaal is het hier niet mee eens. “In het oorspronkelijke plan zouden er tot 2030 kavels worden verkocht,” zei fractievoorzitter Chris Hottentot in de raad. “Als er vorig jaar vier kavels zijn verkocht, dan zou het gebied in dit tempo binnen 6 á 7 jaar vol staan. Dan lijkt het ons voorbarig om nu al een ander plan voor te leggen.”

Bovendien vindt Nissewaard Lokaal dat de gemeente niet overkomt als een betrouwbare overheid. “Eerder is toegezegd dat Park Waterrijk de enige aanpassing was aan het oorspronkelijke plan van Heer & Meester,” vertelt Hottentot verder. “Dat was ook al tegen het zere been van de oorspronkelijke bewoners, die een ander plan is voorgespiegeld. Bovendien zorgen de plannen voor meer verkeersdruk in het dorp.”

Wethouder Igor Bal (VVD) gaf aan dat er al eerder sprake van was om ook in het westelijk deel kleinere kavels te bouwen, zoals in Park Waterrijk. Hottentot ontkent dit. “Er is aan de bewoners beloofd, dat alleen het oostelijk deel veranderd zou worden. Het westelijk deel zou volgens plan afgebouwd worden. Daar stapt de gemeente nu vanaf.”

Er volgde na die opmerking geen reactie meer van de wethouder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *