‘Meld schade aan straat door aanleg glasvezel’

Meld schade aan de straat door de aanleg van glasvezel via de site van de gemeente. Die oproep deed wethouder Jan-Willem Mijnans na vragen van Nissewaard Lokaal tijdens de commissie Leefomgeving.

Raadslid Esther Mensink-Boers vroeg Mijnans om maatregelen te nemen tegen de bedrijven die de straat openmaken, nadat er in zowel Simonshaven en Hekelingen schade aan de bestrating was ontstaan. Zo liggen klinkers schots en scheef en is op bepaalde locaties het asfalt verwijderd en vervangen door klinkers. Nissewaard Lokaal wilde weten of deze bedrijven aansprakelijk kunnen worden gesteld voor het herstel van de schade.

Volgens Mijnans kan dit, maar hij roept inwoners wel op om schades te melden, zodat de gemeente hiermee aan de slag kan.

9 gedachten over “‘Meld schade aan straat door aanleg glasvezel’”

 1. Beste

  Helaas na het meerdere malen aangeven tijdens de uitvoering van het straatwerk (ook aan de uitvoerder) is het 1 grote teleurstelling
  Het is echt zonde dat het mooie straatwerk zo achter gelaten word

  Alles gaten zijn opgevuld met zand waardoor er nu grote openingen vallen
  Ook leg alles te laag en scheef waardoor er trillingen door ons huis gaan als er auto’s lang rijden

 2. Die gasten zijn keihard aan het werk en verdienen dit gezeik van mensen uit hekelingen niet. Ik woon zelf in hekelingen en ja het asfalt is open gebroken en dit zal vast in overleg zijn gegaan met de gemeente. Ik zie tenslotte geen andere manieren om de sleuven op te vullen. Ik neem aan dat zodra alles klaar is in het dorp het asfalt netjes wordt afgewerkt.

 3. straat 3x open geweest.
  heb klinkers in een cirkelvorm deze zijn niet na het openen van de straat, op privé terrein, niet op de juiste manier terug gelegd.
  na een aantal dagen verzakte een gedeelte van het terug geplaatste stenen.
  en bleek na constatering een gat onder de bestrating te zitten van 60 cm x 40 x 25 diep.
  dit zelf verholpen.

 4. Karin Eijsberg

  Goedenavond, ik woon in de Jan hoogstadlaan te hekelingen.Hier is inderdaad het asfalt gedeeltelijk weggehaald en kleine steentjes gelegd. Met de fiets hierover heen rijden gaat niet echt makkelijk. Je moet echt opletten waar je eroverheen fietst. Als iemand te hard met zijn auto door de straat rijdt dan voel je dit binnen.

 5. we hebben erg last van zwaar verkeer en snel verkeer heel ons huis trilt dan nu nog veel meer sinds ze er tegels in hebben gelegd snel asfalteren dus pfffffff

 6. Jammer dat door de aanleg van glasvezelkabel de gehele Dorpsstraat is beschadigd. Scherpe randen door wegzakkende bakstenen. Wie vergoed mijn band?

 7. goededag onze voortuin is overhoop gehaald ligt schots en scheef moet goed opletten dat we niet vallen echt schandalig hoop dat hier wat aan gedaan kan worden want de rest van Hekelingen zijn de tegels ook wankel erg gevaarlijk voor mensen die slecht ter been zijn.

 8. Carin de Zwart

  Doordat het afvalt is open gemaakt voor de glasvezel en deze gleuven zijn opgevuld met klinkers is het niet te doen met (vooral) zwaarder verkeer. Je zit te schudden in huis, waardoor er inmiddels scheuren zijn ontstaan in de hal en de woonkamer.
  Onze huizen zijn niet geheid, dit zijn oude huizen die op koeien huiden met teertonnen zijn gebouwd.
  Daarnaast ligt de straat Schots en scheef naast het afvalt terwijl dit er zo keurig bij lag nadat de tegel Dorpsstraat jaren terug is aangepakt.
  Je moet nu uitkijken dat je niet valt, dit is lastig daar er veel hoogte verschil is in de bestrating.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *