Meest actieve en gevolgde partij van Nissewaard op Facebook

Nissewaard Lokaal is de meest actieve partij van de gemeente Nissewaard op Facebook. Bijna dagelijks plaatst de partij berichten op de site die de inwoners én de politiek aangaan. Dat betaalt zich uit. De partij is namelijk ook de meest gevolgde partij op Facebook. Inmiddels volgen al ruim 725 mensen de partij met een wekelijks bereik van 10.000 mensen. De speciale actiepagina A4-zuid, ook van Nissewaard Lokaal, heeft zelfs 879 volgers en een wekelijks bereik van ruim 20.000 mensen.

Social media is voor Nissewaard Lokaal erg belangrijk. “Door social media als Facebook staan we in direct contact met onze achterban in de gemeente”, vertelt partijvoorzitter Nick Kegel. “Hierdoor weten wij welke gevoelens er spelen onder de inwoners. Soms, als wij ook niet zeker zijn over een besluit, gooien we de vraag gewoon op onze Facebookpagina. Dan kijken wij hoe de inwoners hierop reageren. Het helpt ons bij onze definitieve besluitvorming.”

Op de tweede plaats ligt ONS Nissewaard, maar deze partij plaatst veel minder artikelen op Facebook. Zo heeft de partij over januari één bericht geplaatst over een bingo in Zuidland. PvdA volgt op de derde plaats.

Nissewaard Lokaal wil blijven groeien. “Als wij 750 vind-ik-leuks bereiken, dan verloten wij een taart onder al onze volgers”, vertelt Kegel enthousiast. “En bij de duizend doen we het weer. Omdat wij het belangrijk vinden om zoveel mogelijk inwoners te betrekken bij onze activiteiten en de politieke besluitvorming. Onze inwoners moeten betrokken en gehoord worden. En Facebook is daar een heel goed middel voor. Uiteraard zullen wij bij vragen van inwoners, indien nodig, altijd buiten het internet om persoonlijk een gesprek aangaan. Facebook is slechts één van de middelen waarmee wij continu in contact staan met onze kiezers.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *