Meer aandacht voor Burgernet

Nissewaard Lokaal wil meer aandacht voor Burgernet. Daarmee hoopt de partij het gebruik en de bekendheid van het medium te verbeteren. Daarom vroeg raadslid Remco van Schijndel aan burgemeester Foort van Oosten om zich hiervoor in te spannen. De burgemeester gaf aan blij te zijn met de vraag. Ook de gemeente wil Burgernet meer onder de aandacht te brengen als hulp aan de politie.

Inwoners die zijn aangesloten bij Burgernet ontvangen berichten van dit medium als er incidenten plaatsvinden. Dit kan bijvoorbeeld een kind zijn dat vermist is of er wordt gevraagd om uit te kijken naar een verdacht persoon. Inwoners die aangesloten zijn bij Burgernet werken op deze manier samen met de politie om de veiligheid in de buurt te vergroten. Hoe meer inwoners eraan deelnemen hoe sneller bijvoorbeeld een persoon of voertuig kan worden gevonden.

Van Schijndel is tevreden met het antwoord van de burgemeester. “Hoe meer ogen en oren er in de wijk zijn die helpen uitkijken na een oproep, hoe sneller een zaak kan worden opgelost,” stelt Van Schijndel.

Ook meedoen aan Burgernet? Kijk dan op de website burgernet.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *