Meelopen met de jeugdagent

De afgelopen week heeft raadslid Remco van Schijndel van Nissewaard Lokaal een dienst meegelopen met jeugdagent Peter Dale van de politie van Nissewaard. Doel hiervan was meer kennis te krijgen over de jongerenproblemen die er spelen binnen de gemeente. “Na mijn vorige bezoek aan de politie kwam de zorg over een groot aantal jongeren te sprake,” vertelt Van Schijndel. “Aangezien ik nauw bij deze doelgroep betrokken ben, ben ik blij met de gelegenheid om met de jeugdagent mee te mogen lopen.”

Een manier om te voorkomen dat jongeren afglijden is via het programma ‘Pak je kans’. In dit programma gaan jongeren aan de slag met een begeleider. Jongeren die dreigen af te glijden krijgen met behulp van dit programma een flinke duw in de goede richting.

Onderbezetting
Hoewel de jeugdagenten doen wat ze kunnen, viel ook deze keer de onderbezetting op bij Van Schijndel. Desondanks doet het team wat het kan, om de jongeren op het rechte pad te houden. Het team bestaat op dit moment uit 4 agenten. Zij hebben diverse contacten met de jongeren, waardoor zij snel weten wat er speelt op straat. “Deze agenten hebben een druk werkschema, te druk, als je het mij vraagt,” vertelt Van Schijndel. “Tijdens de avonddienst reden we op de fiets kriskras door Nissewaard. We deden vier huisbezoeken en moesten daarnaast ook nog surveilleren. Een druk programma voor één agent.”

Meer personeel
De grootste zorg voor Van Schijndel is toch wel de werkdruk en het personeelstekort. “Naar mijn het idee is er net genoeg personeel om de emmer niet te laten overlopen,” stelt Van Schijndel. “Maar om de criminaliteit echt terug te dringen zal er personeel bij moeten komen.”

Positieve indruk
Van Schijndel was onder de indruk van de enorme hoeveelheid werk dat wordt verzet door de agenten. En de passie waarmee zij hun werk doen. Er wordt ook veel samengewerkt, zoals met de gemeente. Het ondersteuningsteam van de juridisch afdeling van de gemeente werd geprezen. De agenten zijn dan ook erg blij met deze samenwerking.

“Ik wil mijn dank uitspreken voor de kans om een dienst mee te mogen kijken. Daarnaast spreek ik ook mijn waardering uit voor de passie en professionaliteit die agent Dale en het team van jeugdagenten toonden in hun werk,” besluit Van Schijndel zijn verhaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *