Laadpalen voor elektrische voertuigen in parkeergarages

Er komen begin 2019 laadpalen in de parkeergarages in Spijkenisse voor elektrische voertuigen. Dat schrijft wethouder Martijn Hamerslag (ONS) op vragen van Nissewaard Lokaal. De partij vroeg de wethouder onlangs waarom er, buiten de laadpalen voor gemeentevoertuigen, geen openbare laadpalen waren in de garages. Er komen volgens het CBS immers steeds meer elektrische voertuigen op de weg. In het regeerakkoord staat zelfs dat in 2030 alleen nog maar elektrische, nieuwe voertuigen mogen worden verkocht.

Wat Nissewaard Lokaal betreft moet dan ook de infrastructuur hierop worden aangepast. Terwijl in andere steden al langer opgeladen kan worden in parkeergarages, bleef dit in Spijkenisse achter. Volgens Hamerslag kwam dit, omdat er tot aan dit jaar weinig vraag was van klanten om laadpalen te realiseren. Dit jaar kwam die vraag wel, waarna een onderzoek is gestart naar de mogelijkheden om laadpalen te realiseren.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat op een veilige manier vier laadpunten per garage kunnen worden gerealiseerd. Momenteel loopt er een offertetraject. Het doel is om de laadpalen begin 2019 in gebruik te kunnen nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *