Kosten A4-zuid geen 8 miljard

De aanleg van de A4-zuid gaat geen 8 miljard euro kosten. Dat vertelde vertrekkend wethouder Christel Mourik (VVD) op vragen van Nissewaard Lokaal. De partij vroeg in de commissie Leefomgeving duidelijkheid over het rapport waardoor de Rotterdamse raad besloot de A4-zuid niet meer te steunen en de hoogte van de aanlegkosten. Dit blijkt gaan om een MIRT-verkenning door de Rijksoverheid.

Volgens Mourik gaat de weg geen 8 miljard kosten, maar 1,8 miljard euro. Al eerder sprak Nissewaard Lokaal de twijfels uit over het veel te hoge bedrag. Het is logisch dat de weg voor Rotterdam geen meerwaarde heeft, zei Mourik. Volgens haar kijkt Rotterdam vooral naar het interstedelijke belang met Den Haag.

Voor de rest van de regio is de A4-zuid van groter belang. Door de realisatie van de A4 bij Steenbergen is de druk op de Heijnenoordtunnel flink toegenomen. De Hoeksche Waard heeft zich om die reden tot de voorstanders van de weg geschaard. Dit kan verlichting brengen voor de bereikbaarheid van het eiland. Bovendien is er ook een economisch belang voor de A4-zuid. De weg is een belangrijke ader voor de economische verbinding van Amsterdam en Antwerpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *