Komst vluchtelingen Spijkenisse voorlopig uitgesteld

De komst van vluchtelingen naar Spijkenisse is tot nader order uitgesteld. Dat laten het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) en het gemeentebestuur van Nissewaard weten. Eerder werd verwacht dat een groep van 250 vluchtelingen de AVO aan de Boyleweg 2 op bedrijventerrein Halfweg half augustus zou betrekken.

Het aantal mensen dat asiel aanvraagt in Nederland is wat lager dan verwacht op basis van de ervaringen van vorig jaar. Net zoals aan een aantal andere gemeenten in Nederland, heeft het COA daarom aan Nissewaard laten weten dat het de opvanglocatie aan de Boyleweg 2 voorlopig niet in gebruik zal nemen. Het verbouwde pand wordt deze week opgeleverd en blijft wel voor opvang beschikbaar, mocht het aantal mensen wat asiel aanvraagt weer hoger zijn. Tot dat moment wordt het pand door de eigenaar beheerd.

Nissewaard Lokaal is tevreden met het besluit en hoopt dat uitstel uiteindelijk tot afstel zal leiden. De partij was geen voorstander van de opvang in Spijkenisse. Volgens NL zijn er teveel risico’s aan de huidige asielstroom, omdat er geen goede controle is wie Europa in komen. De vrees die de partij had geuit is door recente terroristische aanslagen in meerdere Europese landen bevestigd. Het gebrek aan goede controle aan de grens en de slechte registratie in Nederland was voor Nissewaard Lokaal dan ook reden om niet in te stemmen met de opvang. De partij blijft de ontwikkelingen omwille van de inwoners van Spijkenisse nauwlettend volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.