Kinderfietsenplan voor kinderen in Nissewaard

Ieder kind zou met de fiets naar school moeten kunnen gaan. Daarom heeft Nissewaard Lokaal in februari 2021 een initiatiefvoorstel ter bespreking ingebracht. Wethouder Wouter Struijk beloofde het initiatief te onderzoeken.

Voor 1 op de 9 kinderen is de aanschaf van een fiets namelijk vaak een te dure, onmogelijke uitgave. Terwijl zeker kinderen die naar de middelbare school gaan, er wel afhankelijk van zijn. Fietsen is voor kinderen meer dan alleen plezier. Met een goede fiets kan elk kind meedoen aan activiteiten met leeftijdsgenootjes, is vaker buiten en in beweging. Daarnaast leren kinderen ook om veilig deel te nemen aan het verkeer. Met behulp van het Kinderfietsenplan worden oude fietsen ingezameld en opgeknapt door vrijwilligers.

Samenwerking
De gemeente Nissewaard heeft nu het Kinderfietsplan gelanceerd in samenwerking met lokale partners, zoals Stichting Leergeld, Mons fietsen en ANWB. Samen zorgen deze partijen ervoor dat de fietsen terecht komen bij de kinderen die ze het hardst nodig hebben en waarvoor het niet mogelijk is zelf een fiets aan te schaffen.
Nissewaard Lokaal is blij dat dit initiatief nu mogelijk is gemaakt.

Fiets aanvragen
Ouders die voor hun kind een fiets willen aanvragen kunnen dat doen bij Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden, telefoonnummer: 06-18117931 of via de website elkkinddoetmee.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *