Ken uw wijkagent

Door de reorganisatie bij de landelijke politie zijn de wijkteams, die o.a. in Spijkenisse actief waren, opgeheven. Daardoor is de wijkagent weer het aanspreekpunt in de wijk geworden. Maar de reorganisatie heeft er ook toe geleid dat een flink aantal wijkagenten niet meer op hun plek te zitten. Reden voor Nissewaard Lokaal om burgemeester Salet te vragen aan de inwoners duidelijk te maken dat er nieuwe wijkagenten zijn en deze aan de betreffende buurten voor te stellen.

Salet zag vanuit de gemeente maar weinig in dit voorstel. Volgens de burgemeester is het de taak van de politie om inwoners hierover te communiceren. Nissewaard Lokaal is het niet eens met deze opstelling. Volgens de partij is de gemeente verantwoordelijk voor maatschappelijke betrokkenheid en het gevoel van veiligheid in de wijken. Wijkagenten kunnen hierbij helpen, want zij zijn het smeermiddel in de wijk. Veelal zijn zij het eerste aanspreekpunt bij problemen. Wel moeten inwoners dan weten wie het aanspreekpunt is.

Om toch aan iedereen duidelijk te maken wie het aanspreekpunt is in de wijk of kernen heeft Nissewaard Lokaal besloten om alle wijkagenten in de gemeente op onze site te vermelden. Wilt u weten wie uw wijkagent is? Of wilt u weten hoe u in contact kan komen met uw wijkagent? Klik dan door naar de site van de politie.

12 gedachten over “Ken uw wijkagent”

 1. Hebben de wijkagenten een eigen 06 nummer of gaat het gewoon via 112 of 0900-8844?

  Hebben de wijkagenten een “post” in de wijk of is alles gecentreerd op het bureau?

  Komen later nog foto’s zodat er her- en erkenning komt?

  1. Fractie Nissewaard Lokaal

   Wij hebben een link naar de politiesite voor de contactgegevens. Het telefoonnummer dat daar vermeld staat is 0900-8844. Vragen over een post in de wijk, kun je het beste bij de politie kwijt. Ook voor foto’s zijn wij afhankelijk van de informatie vanuit de politie. Helaas staan er nog weinig wijkagenten mét foto op de site. Een verbeterpunt voor de politieorganisatie.

 2. Goedemorgen, bij wie moet in zijn voor de Baarsveen in Spijkenisse, zou gaarne een naam hebben.

  Vriendelijke groetjes

  1. Fractie Nissewaard Lokaal

   John ten Hoeve is de wijkagent van Waterland en dus ook Baarsveen. Volgens de site van de politie is hij bereikbaar via het algemene nummer 0900-8844.

 3. vanaf 20 april Twee mailtjes gezonden met een klacht naar wijkagent Bob van der Hee, maar nooit geen antwoord ontvangen, nemen jullie klachten wel serieus? Deze agent blijkbaar niet. Klacht is nog steeds aan de orde.

  1. Fractie Nissewaard Lokaal

   We adviseren je in dat geval contact op te nemen met de politie in Spijkenisse. Leg daar je klacht neer, ook dat er niet is gereageerd en vraag om een oplossing binnen een redelijke termijn. Mocht er geen oplossing komen, laat het ons dan weten.

 4. Bericht gestuurd via messenger fb politie nissewaard helaas geen reactie. Terwijl er wordt mede gedeeld dat er binnen een uur antwoord komt. Mooi niet. Nu politie maar gebeld vraag wordt Door gezet naar wijkagent. Dhr bob van der Hee. Hopelijk duurt het geen week voor werk antwoord krijgen !!!!!!

 5. Ben Feijsman.

  waar zit Ruud Bols eigelijk ???? nooit hier en geeft ook geen antwoord op mijn
  schrijven..
  Zal het wel druk hebben met Bla Bla praatjes.

 6. Ik wil graag in contact komen met de wijkagent van Maaswijk ivm een hond die losloopt waar het niet mag en die door zijn gedrag niet te vertrouwen is. Ik heb verschillende malen gevraagd of ze hem willen aanlijnen, maar krijg als reactie ‘hij doet toch niets’ , maar 6 augustus kwam ik hem dus tegen en die van mij was ook los, losloopgebied. Dus het knalde, daar waar ik al weken bang voor was gebeurde en nu heeft die van mij het gedaan, niet dus

  1. Fractie Nissewaard Lokaal

   Voor contact met de wijkagent kan je het beste contact opnemen met de politie. De link staat in het artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *