Inwoners kernen willen serieus worden genomen

Een team van Nissewaard Lokaal is tijdens de vrijdag weekmarkt in Heenvliet actief op zoek gegaan naar gesprekken met bezoekers. Zo raakte de partij in gesprek met inwoners uit Heenvliet, Geervliet, Abenbroek en ook uit Spijkenisse.

Terugkerend thema in deze gesprekken is het gevoel dat deze kernen door het huidige gemeentebestuur en het beleid van de afgelopen jaren niet voor vol worden aangezien en alle aandacht naar Spijkenisse uit gaat.

Door diverse inwoners werd bibliotheek De Boekenberg als prestigeproject genoemd. Met name oudere bewoners gaven aan dat lokale faciliteiten, zoals de bibliobus, behoorlijk gemist worden. Ook het verdwijnen van de busverbinding naar Abbenbroek en de inkrimpende weekmarkt waren thema’s die de inwoners bezig houden.

Nissewaard Lokaal wil zich de komende jaren ook inzetten voor deze kernen evenals de oudere wijken in Spijkenisse. De aandacht de afgelopen jaren heeft hier vanuit het huidige beleid duidelijk niet gelegen.

Voor Nissewaard Lokaal is het, naast inzet van social media input, zeer belangrijk om rechtstreeks van de inwoners te vernemen wat er leeft en speelt. De partij zal dan ook met grote regelmaat actief op straat te vinden zijn bij zowel grote als kleinere momenten waar zij de inwoners kunnen treffen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *