In de wijk: Voetbalveld in de Schenkel

In de rubriek ‘In de wijk’ of ‘In de kern’ vertellen we over de activiteiten van onze partij in de wijken en kernen van de gemeente Nissewaard.

Via Facebook is Nissewaard Lokaal benaderd door Guy Duijm. Hij wil zich voor de jeugd in de wijk hard maken voor een fatsoenlijk voetbalveld. “Aan de Mekongstraat ligt een grasveld dat bijna nooit gemaaid wordt. Bovendien is deze ook nog eens enorm hobbelig met enorme kale plekken”, vertelt Duijm. “Na elke regenbui valt er niet meer op te voetballen en er liggen hondendrollen op het veld wat zeer onhygiënisch is. De kinderen wijken nu steeds uit naar het, veel te kleine, schoolplein van de school De Hoeksteen met veel overlast als gevolg.”

Duijm wil graag een verhard voetbalveld en vroeg Nissewaard Lokaal om hierbij te helpen. Chris Hottentot, raadslid en bewoner van de wijk, liet weten dat het moeilijk kan worden. “Het geld binnen de gemeente is zo goed als op. De afgelopen jaren is er behoorlijk bezuinigd op onderhoud en speelplaatsen”, vertelt hij. “Er zijn wel budgetten voor onderhoud, maar die zijn waarschijnlijk niet bedoeld voor de aanleg van een verhard voetbalveld. Aan de andere kant krijgt de gemeente binnenkort veel geld uit precarioheffing, wellicht kan er dan ook een deel naar het opknappen van speelplaatsen.”

Volgens Hottentot is het belangrijk om eerst een duidelijk beeld te krijgen van de behoefte aan een voetbalveld. Hij adviseerde Duijm daarom een handtekeningenactie te starten. Inmiddels is Duijm, via de site Petitie24.nl, een online petitie gestart. Duijm roept iedereen op die een verhard voetbalveld wil om te tekenen. De bedoeling is om de handtekeningen eind juni, voor het bespreken van de kadernota, aan te bieden aan de commissie Leefomgeving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *