‘Help molen De Arend’

Nissewaard Lokaal heeft het gemeentebestuur gevraagd om molen De Arend in Zuidland te helpen. Vorige week werd bekend dat de molen verzakt. In de afgelopen tien jaar is de molen 3 centimeter in de grond gezakt. RTV Rijnmond schreef dat molen last heeft van funderingsproblemen. Om dit te verhelpen is ruim twee ton nodig, maar dat geld is er niet. Om die reden vroeg de partij om de gemeentelijke subsidie, waar de molen jaarlijks recht op heeft, naar voren te halen. Eerder is dit ook met molen Nooitgedacht in Spijkenisse gebeurd, nadat deze molen 7 meter was opgehoogd.

Molen De Arend is in 1844 gebouwd en staat sindsdien op een gemetselde fundering. Door de kleilaag waar de molen op staat, zakt deze steeds verder weg. Met behulp van een nieuwe fundering wil men de molen stabiliseren en voorkomen dat het stuc- en metselwerk beschadigt.

Op vragen van Nissewaard Lokaal en ONS liet wethouder Soeterboek (ONS) weten altijd bereid te zijn om te kijken naar de mogelijkheden om de molen te helpen. Het naar voren schuiven van de subsidie is een van de opties, zo liet hij de raad weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *