Gevaar door defecte Botlekbrug

Sinds dinsdag 16 februari is de Botlekbrug defect. Omdat Rijkswaterstaat niet in staat is het probleem te vinden, is de brug al dagen beperkt open voor (vracht)verkeer en scheepvaart. De defecte Botlekbrug leidt daardoor niet alleen tot verkeersoverlast, maar inmiddels zelfs tot levensgevaarlijke situaties. Niet al het vrachtvervoer met gevaarlijke stoffen lijkt om te willen rijden via Goeree-Overflakkee. Er zijn al vrachtwagens gesignaleerd die via het stedelijk gebied van Spijkenisse naar de Spijkenisserbrug rijden. Een vrachtwagen-chauffeur reageert op twitter: “Je bent dan 2 uur bezig met Botlek-Waalhaven en dat is niet te doen. Aan buitenlandse chauffeurs valt het niet uit te leggen”. De chauffeur liet wel weten het af te keuren om op deze plekken met gevaarlijke stoffen te rijden.

Nissewaard Lokaal vreest voor de veiligheid van omwonenden en heeft het college van burgemeester en wethouders om opheldering gevraagd. Vooruitlopend daarop heeft de partij gevraagd om snel maatregelen te nemen tegen deze ontwikkeling.
Nissewaard Lokaal wil weten welke afspraken er zijn gemaakt met Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf omtrent het vervoer van gevaarlijke stoffen. Bovendien wil de partij weten wat het college gaat doen tegen het vervoer van gevaarlijke stoffen langs de kernen van Geervliet en Heenvliet en door Spijkenisse. De partij vraagt zich af of er extra politiecontroles mogelijk zijn of dat eventueel BOA’s ook bevoegd zijn om in te grijpen.

Bijlage:
schriftelijke vragen

Foto: Spieke.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *