In gesprek met bewoners op Burendag

Afgelopen zaterdag was het Burendag. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat bewoners samen kunnen vieren met hun buren en de buurt. Burendag wordt jaarlijks gehouden op de 4e zaterdag in september. Het is een dag waarop men gezellig samen kan komen en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Om die reden organiseerde Bewoners Groep Waterland een politieke markt op winkelcentrum Waterland. Diverse partijen waren hiervoor uitgenodigd, waaronder Nissewaard Lokaal. Kinderen konden knutselen in de tent, terwijl volwassenen het gesprek aan konden met de partijen en hun politici. Het vertrek van de Lidl heeft duidelijk zijn weerslag op het winkelcentrum. Vergeleken met een eerdere bijeenkomst in juni liep er minder winkelend publiek rond op het centrum. Dit had zijn weerslag op een aantal partijen die het al snel voor gezien hielden.

Nissewaard Lokaal bleef wel om gesprekken te voeren en er ging zelfs een tweede groep naar winkelcentrum Groenewoud. De partij is de bewoners dankbaar voor het delen van hun persoonlijke verhalen. Deze informatie helpt de partij om ook in de komende maanden en jaren zich in te zetten voor die groep waar het om gaat; de bewoners en haar wijken en kernen. Daarnaast was de politieke markt ook een mooi moment om een aantal nieuwe gezichten aan de inwoners voor te stellen.

De komende tijd is Nissewaard Lokaal vaker te zien op straat. Het nieuwe team van NL Buiten wil zich er nog meer op toe leggen om, naast op social media, ook meer op straat zichtbaar te zijn en gesprekken te voeren.

Bekijk de video van Nissewaard Lokaal:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *