Gemeenteraad: Viskraam moet van het plein

De viskraam moet van het plein. Dat was de conclusie na discussie over een motie van Nissewaard Lokaal, ingediend samen met PVV en Belang van Nissewaard om de viskraam op het plein op het Akkerhof te behouden. “Afspraak is afspraak”, zei VVD-er Willem van Staalduinen. Ook andere partijen waren van mening dat eerder is besloten dat de viskraam van het plein moest wijken. Daarom wilden de partijen niet meer op hun besluit terugkomen. Ondanks de veiligheidsrisico’s op de nieuwe locatie. Alleen LieverLinks steunde de motie. Fractievoorzitter Kim van de Kant gaf aan dat het ook moed toont om terug te komen op een beslissing.

Volgens wethouder Jan Willem Mijnans (ONS) is de ondernemer maximaal gefaciliteerd op de nieuwe locatie. Deze is achter de snackbar en naast de Albert Heijn, in de loop naar de parkeergarage. Volgens Mijnans is dit de drukste looproute en is de veiligheid geborgd. Fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal wees Mijnans er op dat deze drukte vooral op de dag is. Aan de randen van de dag is er weinig loop en dat zijn de momenten met een risico op overvallen. Zeker in de donkere wintermaanden en op die locatie, vond Hottentot.

Volgens Mijnans is ook aan de veiligheid van de ondernemer gedacht. Zo is de locatie goed verlicht en staat er een camera op de locatie gericht. Hierop schamperde Hottentot: “Geweldig! Een scooter met twee mannen in het zwart met zwarte helmen overvallen de kraam. Succes met zoeken.”

Uiteindelijk besloot de raad om de motie om de viskraam op het plein te houden toch niet te steunen, ondanks de wens van ondernemers en inwoners om de kraam te behouden. Alleen Nissewaard Lokaal, PVV, Belang van Nissewaard en LieverLinks steunden de motie.

Hiermee is de kous voor Nissewaard Lokaal nog niet af. De partij heeft een WOB verzoek lopen. Nissewaard Lokaal wil weten in hoeverre vriendjespolitiek heeft meegespeeld in de beslissing om de viskraam van het plein te weren.

1 gedachte over “Gemeenteraad: Viskraam moet van het plein”

  1. Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen, lateen we er met zijn allen goed over na denken of wij Dhr Mijnans en Dhr Bal terug willen in de gemeentelijke politiek, op dat moment kunnen wij deze twee heren betstraffen voor het beleid dat ze voeren, ( boringen van de nam toegestaan, zonder de betreffende bewoners te informeren, Flat toegestaan( althans 50.000.00 euro aan een projectbureau betaald alleen voor onderzoek?) in Waterland, windmolens tegen de wil van de bewoners in Spijkenisse Noord door gedramdt, Viskraam in de akkers verwijderen( dus het brood uit de mond stelen van deze ondernemer) en ga zo nog maar door. En waarschijnlijk zijn er nog zaken waar deze heren verantwoordelijk zijn en niet geraagd word naar de burger, alleen maar voor hun eigen hobby.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *