Gemeente wil markt verbeteren

De gemeente overweegt de markt te verbeteren. Dat vertelde wethouder Chris Hottentot tijdens de commissie Leefomgeving. Hij is samen met wethouder Martijn Hamerslag in gesprek met de marktkooplui om te kijken of het stageld verlaagd kan worden. “Hierdoor hopen wij dat het aantrekkelijker wordt voor meer ondernemers om naar Spijkenisse komen. Uiteindelijk trekken meer marktondernemers, ook meer publiek. Dit is goed voor de markt in zijn geheel,” vertelde Hottentot.

Hamerslag, wethouder centrum economie, vulde aan. “We hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het marktplein en de faciliteiten op die plek. Dat wordt gewaardeerd. Net als de inzet van de marktmeester. De markt is een voorziening die je voor je stad wilt houden, maar staat wel onder druk. Je ziet het aantal kramen in heel Nederland teruglopen. We zijn daarom bereid om naar het tarief te kijken. Dit biedt een structurele oplossing. Daarmee hopen wij dat de markt weer een goede toekomst heeft.”

Aanleiding voor de discussie was een interpellatiedebat. Deze was aangevraagd door de VVD. Door het Spijkenisse Festival kon de markt vorig jaar niet doorgaan. Hottentot liet weten dat dit een eenmalige situatie was. “Door de bouw van het Posthuys was de alternatieve locatie niet beschikbaar,” vertelde Hottentot. “Hierover hebben we de marktkooplui te laat geïnformeerd. Dat moet beter. Dit willen we onder meer doen door bij nieuwe bouwprojecten ook te kijken naar wat dit voor de omgeving betekent en zo nodig alternatieven aan te wijzen. Tegelijkertijd wilden we na 2,5 jaar binnen zitten door corona ook weer iets vieren met elkaar. Door elkaar te ontmoeten op het Spijkenisse Festival. Op de vaste locatie en het vaste moment in het laatste weekend van augustus.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *