Gemeente wil 30 km/u door Simonshaven

De gemeente Nissewaard wil een 30 km/u gebied realiseren in Simonshaven. Dat schrijft het gemeentebestuur in antwoord op schriftelijke vragen van Nissewaard Lokaal. De mogelijke bouwplannen aan Ring 18A geven, als deze doorgaan, de kans om op korte termijn de weg al 30 km/u te maken, zo schrijft het bestuur. Vooruitlopend op een definitieve inrichting, kan de gemeente tijdens de bouwperiode de weg dan al 30 km/u maken. Dit biedt kansen om te monitoren in hoeverre het verkeer zich, zonder snelheidsremmende maatregelen, houdt aan de opgegeven snelheid.

Zelfs als de bouwwerkzaamheden niet doorgaan zal de gemeente een 30 km/u zone willen inrichten, zo laat het gemeentebestuur weten. Het voordeel is dat deze invoering versneld kan worden, als het wordt gekoppeld aan de mogelijke bouwwerkzaamheden.

Nissewaard Lokaal is blij dat het gemeentebestuur hiermee aan de slag wil. “Ongeveer anderhalf jaar geleden hebben wij hier al aandacht voor gevraagd op aangeven van onze wijkvertegenwoordiger,” stelt fractievoorzitter Koos Smeding. “We begrijpen dat dit tijd kost. We willen natuurlijk wel dat de omgeving veiliger wordt. Zorgvuldigheid is belangrijk en we willen schijnveiligheid voorkomen.”

Uiteraard blijft Nissewaard Lokaal het onderwerp actief volgen. “Wij verwachten natuurlijk wel dat het college dit nog deze collegeperiode heeft aangepakt,” stelt Smeding. “De inwoners van Simonshaven hebben al veel te lang last van de huidige bestaande verkeerssituatie.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *