Gemeente: Taxibedrijf voldoet aan alle eisen

Het taxibedrijf Willemsen de Koning, dat het collectief vervoer heeft gewonnen in onze regio, voldoet aan alle gestelde eisen zoals kwaliteit, prijs en wensen. Dat stelt de gemeente Nissewaard in antwoord op vragen van Nissewaard Lokaal en PvdA. Ondanks klachten over het faillissement van een dochteronderneming van Willemsen de Koning in Gelderland is de provincie Gelderland zeer tevreden over de kwaliteit van het taxibedrijf. Dat zegt de gemeente Nissewaard die referentieonderzoek heeft gedaan bij de provincie.

De gemeente Nissewaard loopt weinig risico als Willemsen de Koning niet aan haar verplichtingen kan voldoen. De gemeente betaalt de vervoerder altijd achteraf. Eventuele boetes voor het niet nakomen van het contract worden verrekend met de openstaande facturen. Mocht het taxibedrijf haar verplichtingen niet nakomen, dan is er ‘een wachtkamerregeling opgenomen’. Dit betekent dat er in dat geval met de nummer 2 gesproken kan worden.

In overeenstemming met de CAO Taxivervoer, neemt Willemsen de Koning minimaal 75% van het personeel over. Het is aan het personeel om hiermee akkoord te gaan of niet, stelt het college. Op de vraag hoe het College denkt om te gaan met de vele personeelsleden die wel hun baan verliezen kwam geen bevredigend antwoord. Volgens de gemeente hebben deze mensen in eerste instantie een arbeidsovereenkomst met de huidige vervoerder. Indien deze geen werk meer heeft, dan kan deze de gebruikelijke ontslagprocedure volgen, stelt de gemeente.

Nissewaard Lokaal vindt deze laatste reactie weinig tactvol. Het college was al op de hoogte van het ontslagtraject, stelt raadslid Tom den Daas. In de commissie Welzijn vroeg Den Daas al eerder naar het ontslag dat RMC en Niemantsverdriet hadden aangevraagd voor het personeel. Toen was dat volgens de wethouder ‘slechts een gebruikelijke procedure bij een aanbestedingstraject’.

5 gedachten over “Gemeente: Taxibedrijf voldoet aan alle eisen”

 1. Annie hopeloos

  Is de schuld van 1,1 miljoen al betaald en waarom mogen ze niet in Gelderland aanbesteden en waarvoor is het vervoer van Amsterdam teruggehaald? Omdat het een goed bedrijf is? Ik heb grote twijfels!!!!!!

 2. Heeft de wethouder er weleens aangedacht als het om 100 personeelsleden gaat en 25 in de ww komen fulltime en partime gemiddeld 1000 euro netto per maand dwz 25 x 1000 euro wat de gemeente per maand moet uitkeren aan deze werkeloze mensen Is dus 3 ton per jaar Ben zo benieuwd wat ze bespaart hebben om met een andere vervoerder in zee te gaan Lijk mij toch sterk dat ze met een twee jarig contract meer dan 6 ton bespaart hebben en dan nog zeggen dat ze voor de Nissewaard bewoners en bedrijven zijn Ze hebben in 5 jaar tijd een bloeiend en gezond bedrijf kapot gemaakt

 3. Henk bruggeman

  Ja heeft het nog wel nut om te reageren de gemeente nissewaard gaat voor geld .
  Hoe het met de betrokken mensen gaat is voor hun niet relevant .
  Men blijft gewoon bij hun standpunt ondanks de info die men heeft.
  De gemeente heeft er zoveel vertrouwen in dat men een wachtkamerregeling afgesproken heeft , dat terwijl men zegt dat de provincie gelderland zo tevreden over deze vervoerder is. Waarom dan deze regeling ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *